Не сме никак изненадани, че Кристен Стюарт подготвя режисьорския си дебют – не само че като актриса очевидно предпочита независими продукции и се старае да се развива, което я прави по-ангажирана с киноизкуството от много от колегите ѝ, но и вече е заставала зад камерата, режисирайки музикални клипове.

В момента Стюарт е част от журито на фестивала в Кан, където даде интервю, в което сподели за „The Chronology of Water“ – екранизация по мемоарите на Лидия Юкнавич, която възнамерява да е режисьорският ѝ кинодебют. Ето какво казва Стюарт за плановете си и защо е избрала историята на Юкнавич за тормоз, сексуалност, скръб и пристрастеност:

Адаптирам един мемоар, казва се „The Chronology of Water“. Лидия Юкнавич е от Портланд. Аз обичам романите ѝ, но мемоарите… те са изключително лични. Още преди да се срещна с нея знаех, че тя е част от мен. А след като се запознахме започнахме нещо като надпревара, но без никакво усещане за състезание.

Ще работя по филма през лятото и най-важната ми цел е да довърша сценария и да наема наистина невероятен актьор. Ще напиша най-добрата женска роля. Ще напиша роля, който адски много искам, но няма да я изиграя.

Никога няма да съм просто продуцент, обещавам ви. Никога няма да създам продуцентска компания. Искам да пиша и режисирам. И да играя за хора, които пишат и режисират.

Както често споменаваме, когато стане дума за Кристен Стюарт, все още не сме съвсем убедени в актьорските ѝ заложби (макар да е експерт в позеването), но уважаваме желанието ѝ да се развива и да не избира утъпкания път, който, без съмнение, е бил постлан след „Здрач“. Трябва да признаем, че има актьори, които никога не са ни радвали на екрана, но се справят повече от добре зад камерата, така че защо и Стюарт да не се окаже една от тях?

Рано е да се каже какъв ще е крайният резултат, но ако „The Chronology of Water“ не се разпадне, ще ви държим в течение с развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *