Swamp Thing е един от по-странните, макар и много обичани персонажи на DC, но по обясними причини, никога не е можел да се мери по популярност със супергерои като Супермен или Батман. След комиксовия си дебют през 1971 Swamp Thing (не можем да се пречупим и да го наречем Нещото от блатото или нещо друго в този стил) получи свой собствен филм през 1982, при това под режисурата на Уес Крейвън, който обаче беше последван от няколко незабележими заглавия – продължение, игрален и анимационен сериал, все кратички и обречени опити.

Swamp Thing най-накрая може да намери мястото си в осъвременената DC вселена благодарение на стрийминг платформата, която преди няколко дни беше официално кръстена DC Universe. Според официално прессъобщение на DC Universe се подготвя игрален „Swamp Thing“ сериал и сценаристи и шоурънъри са Марк Верхайден („Constantine“, „Daredevil“) и Гари Дауберман („То“), а изпълнителен продуцент ще е Джеймс Уан, който в момента работи по „Aquaman“ за DC.

Ето какво обещава Уан в туитър акаунта си – мистерия, готически романс и блатни чудовища:

За малко повече информация вижте официалния синопсис:

Сериалът проследява какво се случва, когато Аби Аркейн, която работи за Центъра за контрол на болестите, се завръща в родния си дом в Хума, Луизиана, за да разследва смъртоносен блатен вирус. Аби изненадващо се сближава с учения Алек Холанд, но трагедия ги разделя и отнема живота му. Когато могъщи сили превземат Хума, за да се възползват от загадъчните свойства на блатото, Аби установява, че то крие невероятни и ужасяващи тайни. И може би мъжът, който може да се окаже любовта на живота ѝ, не е съвсем мъртъв…

Засега игралният „Swamp Thing“ сериал е един от само два игрални проекта на DC Universe, като вторият е „Titans“ (има шанс и за „Metropolis“ сериал, който да разказва за Лоис Лейн и Лекс Лутър, но според последните слухове, той в момента се преработва и съдбата му е неясна). Сред останалите планирани заглавия са анимационните „Young Justice: Outsiders“ и „Harley Quinn“, но за нито едно от заглавията нямаме кой знае колко подробности, нито премиерни дати. DC Universe обаче се очаква през 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Жалко, тоя комикс имаше потенциал за як, различен и пълнометражен addition to DCEU.