Какво ще кажете за бъдеще, в което всеки моментално научава всичко за останалите, само като ги погледне, анонимността не съществува и следователно почти няма престъпност? „Anon“ определено не е първият филм, който разглежда тази все по-актуална идея (да не говорим за безбройни литературни произведения), но това е една от причините да обичаме фантастиката – дава безкрайно много възможности и различни ракурси и действително не познава граници. За съжаление, не всяка фантастика може да е шедьовър и често крайният резултат е разочарование, дори когато става дума за филм на Андрю Никъл и с участието на Клайв Оуен и Аманда Сейфрид.

На хартия „Anon“ трябва да е един от най-очакваните от нас филми за годината. Жанрът, режисьорът, актьорите, бюджетът, основната идея, визуалните хрумки, до които може да доведе „хакването на човешкото око“ – на пръв поглед ужким всичко е на ниво, но истината е, че през годините Андрю Никъл сериозно ни разочарова и така и не успя да оправдае вярата ни в него след изключителния му дебют „Гатака“ и сценария на „Шоуто на Труман“. Клайв Оуен въобще няма да го коментираме, гледали сме го в доста безумни филми и дори най-заклетите му фенове ще признаят, че невинаги му се получават нещата. Аманда Сейфрид изглежда чудесно, както винаги, но не говори добре за един трейлър, ако единственото ни възклицание, докато го гледаме, е „а, Колм Фиор също участва“.

Вижте първия трейлър на „Anon“ и споделете в коментарите на вас как ви се струва и дали не сме се объркали сериозно.

Като че ли сме съгласни с коментарите, че на този етап „Anon“ прилича на слаба имитация на епизод на „Black Mirror“, но ако Никъл поне малко е задълбал в идеята, може трейлърът да е подвеждащ и филмът да се окаже наистина приятен и любопитен. Официалният синопсис по-долу не разкрива кой знае колко повече инфо и ни се струва малко подлъгващ, след като сме гледали рекламата, но си заслужава да се отрази. Вижте го веднага след доста стандартния плакат.

плакат

Сал Фрийланд е детектив в свят, където няма тайни и анонимност. Където всички живеят прозрачен, проследим живот, записван от властите. Свят, в който почти няма престъпления. Разследвайки серия от убийства, Фрийланд открива млада жена, позната само като Момичето, която няма досие и е невидима за полицията. Така Сал започва да проумява, че това може да не е краят на престъпленията, а едва началото.

Режисьор на „Anon“ е Андрю Никъл, а в главните роли ще видим Клайв Оуен, Аманда Сейфрид, Колм Фиор, Марк О‘Брайън, Соня Уолгър и Идо Голдбърг.

Премиерата е 4 май по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Очаквали сте нещо различно. Не е Black Mirror. Не е разтърсващ трилър с неочаквани обрати. По-скоро ни подтиква към размисъл.

    Филмът е стилен, актьорската игра е чудесна. Клайв Оуен се превъплъщава изцяло в образа, Аманда Зайфрид е хипнотизираща. Музиката е добро допълнение към noir атмосферата: а дизайнът на обстановката е запомнящ се. Да, убиецът е само condicio sine qua non, нищо повече.

    Посланието е друго. Правото на неприкосновен личен живот може би ни прави пълнокръвни личности. Струва си да се замислим, преди да жертваме тази неприкосновеност с лека ръка,.За да получим в замяна сигурност, и правото и ние да любопитстваме в чуждия личен живот…