Headshot

Преди известно време попаднахме на първия плакат на „Headshot” – „crime-noir” трилър, дело на тайландския режисьор Пен-Ек Ратанаруанг („Last Life in the Universe”, „Invisible Waves”, „Ploy”) – който събуди любопитството ни (при това на повече от едно ниво), но така и не успяхме да го представим. Сега обаче в интернет се завъртя субтитриран международен трейлър на филма, който няма как да пропуснем.

Филмът разказва историята на Тул – честен полицай, който е изнудван от известен политик и натопен за престъпление, което не е извършил. Изпълнен с желание за мъст, Тул е вербуван за наемен убиец от сенчеста групировка, посветила се на елиминирането на тези, които смятат, че са над закона. Един ден, по време на назначение, Тул е застрелян в главата и когато три месеца по-късно се събужда от кома, вижда всичко надолу с главата, буквално. Объркан от странното си физическо и психическо състояние, Тул започва да изпитва съмнения за правотата на действията си и решава да се оттегли от групировката. Това обаче го превръща от преследвач в преследван.

Честно казано, не сме сигурни, че в действителност съществува такова състояние, но предвид факта, че мозъкът е невероятен орган и сме чували за далеч по-странни медицински феномени, не ни е трудно да приемем подобно нещо, дори и да се окаже пълна измислица – в крайна сметка дори само като метафора, идеята е чудесна. Колко пъти сме използвали клишето „светът му се преобърна с главата надолу”?

Ако горният трейлър ви е допаднал и след като вече сте запознати с историята, вижте тайландския трейлър, както и няколко снимки от филма.

http://www.youtube.com/watch?v=WxHWwceD-mk

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot

Headshot - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *