суспирия

Така се получава, че на този етап напълно пренебрегваме предстоящото завръщане на хорър иконата Майкъл Майърс в тазгодишния „Halloween” на Дейвид Гордън Грийн, който се явява единадесетият филм от поредицата, но в действителност е директно продължение на класиката на Джон Карпентър от 1978 г. За сметка на това обаче, с огромен ентусиазъм отразяваме всичко по-интересно от римейка на една друга емблематична хорър класика, която в един момент също беше подготвяна от Дейвид Гордън Грийн, който в последствие беше заменен от Лука Гуаданино, а именно „Suspiria“ („Суспирия“) на Дарио Ардженто.

В случая се включваме, за да отразим първия тийзър постер (който, ако трябва да сме честни, е малко скучничък), който беше разпространен от Amazon Studios на връх представянето на „Suspiria“ на CinemaCon, където, доколкото чуваме, показаните кадри от филма са били наистина отблъскващи и са предизвикали истински фурор. Точно това, което ни се искаше да чуем. Лука Гуаданино е страхотен режисьор (един от най-любимите ни работещи в момента – повече за проектите му може да научите тук) и сме сигурни, че неговият „Suspiria“ ще е от малкото римейкове, които стоят достойно на фона на оригинала.

Ето плаката.

плакат

Както казахме, не е много вдъхновяващ, но въпреки това сме доволни. Нямам търпение да видим първия трейлър, който, надяваме се, ще дебютира скоро. Междувременно вижте и ранния официален синопсис:

През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company  в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.

Режисьор на „Suspiria“ е Лука Гуаданино („I Am Love”, „Голямото плискане”, „Призови ме с твоето име“), а сценарият е дело на Дейвид Кайганич, по класиката на Дарио Ардженто. В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър и други.

Премиерата на „Suspiria“ е тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Сигурен съм, че е случайна печатна грешка от бързане, но – Карпентър, все пак 🙂

  2. Кадрите, които са показали на CinemaCon-a, били брутални (каквото и да се разбира под това :D)… та ще видим 🙂

    А иначе това е едно много… наднормено S 😀

    1. Че е наднормено, наднормено е, но според мен това S е по-скоро алюзия на стомах.