През 2014 г. научихме – и споделихме с вас – идеята за „Montezuma“, проект на Стивън Спилбърг, Хавиер Бардем и Стивън Зейлиън по неосъществен сценарий на Далтън Тръмбо от 60-те години (написан около десетилетие, след като Тръмбо е зачеркнат от Холивуд като един от „The Hollywood Ten“). След това, както често става в киното, за проекта не се чуваше нищо години наред и ние съвсем забравихме за него. Сега обаче „Montezuma“ възкръсва под малко по-различна форма и с ново заглавие – вече ще се казва „Cortes“ и ще е 4-часов минисериал, който Amazon вече са одобрили и ще разпространяват чрез стрийминг услугата си.

Cortes“ ще разказва историята на конквистадора Ернан Кортес, сблъсъка му с ацтеките през 1519 г. и отношенията му с лидера им Монтесума. Не сме сигурни дали смяната на заглавието от „Montezuma“ на „Cortes“ означава, че първоначално фокусът е бил върху Монтесума, но сега със сигурност е върху Кортес. Ето какво казват за проекта Дарил Франк и Джъстин Фалви от Amblin Television, които подготвят „Cortes“ като изпълнителни продуценти:

Много сме щастливи, че Amazon ни дават възможност да представим тази вълнуваща 500-годишна история на абонираните за Prime Video услугата им. Това е част от историята, която има значително влияние върху съвременните цивилизации. С Хавиер в ролята на Кортес имаме идеалната звезда и нямаме търпение да започнем работа.

Идеалната им звезда Хавиер Бардем добавя:

Да разкажем тази епична история е привилегия. Драма и конфликти в мащабен исторически спектакъл, в който две цивилизации се сблъскват. Най-доброто и най-лошото от човешката природа излиза наяве. За един актьор няма по-хубаво предизвикателство от участието в толкова уникален проект, който е моя страст от години. Много съм развълнуван, че ще работя със Стивън Спилбърг, Стивън Зейлиън и Amazon.

Сценарият на Тръмбо е преработен от Стивън Зейлиън и ще видим Хавиер Бардем в главната роля – тук промени от първоначалния план няма, но не е ясно дали Стивън Спилбърг все още смята да режисира или ще е само изпълнителен продуцент. Надяваме се скоро да се разбере и да научим повече подробности за проекта. Дано този път да се получат нещата, защото „Cortes“ ни звучи доста обещаващо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *