Universal Pictures UK представиха нов международен трейлър на „Mary Magdalene“ на Гарт Дейвис („Лъв: Стъпки към дома“) с участието на Руни Мара в титулярната роля и с Хоакин Финикс като Иисус Христос. Както споменахме и когато представихме първия трейлър на филма, основна причина да проявяваме интерес към „Mary Magdalene“ е участието на Мара и Финикс, които подозираме, че ще направят доста добри роли. Това се вижда и от новия трейлър, който обаче с нищо не загатва, че филмът ще е по-различен от досегашните трактовки, въпреки че представя добре познатата история от гледната точка на Мария Магдалена.

Вижте кратичката, но пък по-динамична реклама, а след това и официалния синопсис.

Живееща в Светите земи през първи век от новата ера, млада жена решава да загърби семейство и живота си в малкото си рибарско селце, за да се присъедини към ново радикално социално движение, начело на което застава Иисус от Назарет, харизматичен водач, обещаващ промяна. Мария Магдалена търси нов начин на живот и идентичност, отричаща наложените в обществото архаични правила. Докато мълвата за групата се разпространява, привличайки все повече и повече последователи към учението на Иисус, духовното пътешествие на Мария я поставя в сърцето на една история, която ще я отведе до столицата Йерусалим, където тя ще трябва да се изправи срещу реалността на Исусовата съдба и нейното собствено място в нея.

плакат

Британската премиера е предвидена за 16 март, но за американската все още нямаме информация – неяснотата е резултат от хаоса и несигурното положение на „The Weinstein Company“. Шансовете филмът да се появи в щатските киносалони по Великден, какъвто беше първоначалният план, не са особено големи. За показ у нас можем да се надяваме само на някой фестивал.

Режисьор на „Mary Magdalene” е Гарт Дейвис, а в ролите ще видим Руни Мара (Мария Магдалена), Хоакин Финикс (Иисус Христос), Чуетел Еджиофор (Петър), Тахар Рахим (Юда Искариотски) и други.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Петър и Юда… трябвало е да сложат и един травестит или джендър или там квото е, да е апостол Павел… или Тома. За цвят…

  2. Какъв е проблемът с Петър и Юда? Доста по-близко до черната, отколкото до бялата раса. Нали не си един от тези, които си мислят, че Исус е бил бял?

  3. Е не е ли важно в крайна сметка как ще бъде разказана една история, вместо това дали е бил бял или черен или жълт – каквото и да значи това за оная територия преди 2000 г. Исус е много по-вероятно да е съществувал, отколкото да не е, меко казано. Не говорим дали е ходил по вода и е изцерявал мъртви, щото тогава такива е имало много май. В синопсиса на филма е казано най-добре – една харизматична личност. Какво точно е говорел и какво е пропагандирал – друга мая. И все пак – за целите на филма като кино – има ли значение? 🙂

    1. Има огромно значение, защото в един исторически филм трябва да има историческа правдивост! Поне за мен е така де… Виж за разни толерасти, третополци със сбъркани хромозоми и бездетни, психичноболни феминистки, може и да не е важно… В онези земи са живяли евреи, а не негри! Да кажеш, че е важно само как ще бъде разказана историята, а не кой участва, е все едно да си готов да гледаш Апокалипто с Джон Бойега.

    2. Всъщност има по-голяма вероятност Исус никога да не е съществувал, отколкото да е, но това няма особено значение. Ако даден филм иска да отговаря на съответната епоха и география, които претендира да пресъздава, би следвало да спазва поне някаква историческа норма. Героите на този проект би трябвало да са средни на ръст, смугли и къдрокоси. Има логика да изглеждат като евреи, но ако някои от тях са негроидни, това се приближава до художествена волност.

  4. Много е вероятно да не са били, бели тези хора, да, но по-вероятно са били кафеви. Ако търсим тона на кожата де. Очаквам след няколко години Ейб Линкълн да го играе някой като Крис Рок или Еди Мърфи, ей така просто щото що да не ?