От няколко източника научаваме, че любимият ни Джейк Джиленхол, Ансел Елгорт („Зад волана“) и Зендая („Спайдър-мен: Завръщане у дома“) се присъединяват към най-новия проект на носителя на „Оскар“ и сценарист на „Поверително от Ел Ей“ и „Реката на тайнитеБрайън Хелгеланд („Разплата“, „42“), който за пореден път ще седне и на режисьорското столче.

Филмът, който е озаглавен „Finest Kind“, представлява криминален трилър за двама братя (Джиленхол и Елгорт), които сключват сделка с криминална организация, която ги въвлича в престъпния свят на Бостън. С покачване на напрежението трябва да се правят жертви и връзките между брат и брат и баща и синове са поставени на изпитание.

Finest Kind“ звучи като да е точно в „алеята“ на Брайън Хелгеланд и вероятно бихме се ентусиазирали за филма, особено предвид участието на Джейк Джиленхол, ако не беше факта, че Хелгеланд не ни е радвал истински от доста отдавна и дори успя да ни разочарова леко с далеч по-интригуващия на хартия „Легенда“ с участието на неотстъпващия с нищо на Джиленхол Том Харди (при това в двойна роля). Бихме се зарадвали много повече, ако Хелгеланд беше само сценарист, а с режисурата се беше захванал някой друг.

Ето какво споделя един от продуцентите на филма Гари Фостър:

Брайън и аз мечтаем да направим заедно този филм от доста време. Режисьорската визия на Брайън и силният сценарий, вдъхновен от неговия личен опит и преживявания, растейки в престъпния град Ню Бедфорд, Масачузетс, привлече звезден каст в лицето на Джейк, Ансел и Зендая. Не бих могъл да съм по-развълнуван.

В крайна сметка качествата на „Finest Kind“ едва ли ще отговарят на заглавието му, но сме сигурни, че предвид творческия си екип, филмът няма и да е някаква трагедия. В най-лошия случай ще имаме гледаема кримка с Джейк Джиленхол, което е по-добре поне от половината боклуци, които ни заливат от големия екран напоследък.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *