Вчера видяхме телевизионен спот, плакат и снимки от „Червената лястовица” („Red Sparrow”), възвестяващи появата на първия пълен трейлър, който се очакваше днес. Е, той дебютира само няколко часа, след като публикувахме новината, но така се получи, че нямахме шанс да го отразим веднага (благодарим на всички, които се почувстваха длъжни да ни пратят линк) и в крайна сметка, каквито бяха и първоначалните планове, стигаме до него едва сега.

Червената лястовица” е създаден по едноименния роман на Джейсън Матюс и разказва за балерината Доминика Егорова, която е притисната от тежки обстоятелства и се присъединява към специално училище за „врабци“, където млади хора се обучават да използват телта и умовете си като оръжие и се превръщат в безмилостни убийци, служещи съветската идея. Първата мисия на Егорова е да изобличи работещ под прикритие агент на ЦРУ, но когато тя осъществява контакт с него, лоялността ѝ като „врабец“ е поставена на изпитание, което застрашава както нейната сигурност, така и тази на да двете нации.

Припомняме, че режисьор на филма е Франсис Лорънс, в главните роли са Дженифър Лорънс и Джоел Еджъртън, подкрепяни от Матиас Схонартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луиз Паркър и Джеръми Айрънс. Вижте първия трейлър, който е достатъчно красноречив, както по отношение на атмосферата, така и на историята.

Радваме се, че не избързахме да коментираме при предишната новина, тъй като щяхме да сме една идея по-иронични и критични по отношение на приликите, които откриваме с историята на Черната вдовица от „Отмъстителите“, скорошния „Атомна блондинка“ с Чарлийз Терън, както и с един куп други, подобни истории. Те са на лице, няма как да ги отречем, но ни се струва, че има мегдан „Червената лястовица” все пак да предложи нещо любопитно, въпреки че му липсва каквато и да е оригиналност.

Едно от нещата, които ни направиха впечатление, е, че екшънът е в пъти по-малко, отколкото очакваме за подобен филм, което ни кара да си мислим, че може да видим качествена драматична история, с добре развити и дълбоки персонажи, а не просто празни комиксови апликации, разлепени сред отделните бомбастични епизоди. Разчитаме и на това, че Джейсън Матюс е работил в ЦРУ и основният шпионски момент няма да е фантасмагория от типа на „Невъзможна мисия“, а ще е в стила на „Дама, поп, асо, шпионин“. Така че, да, имаме надежди.

За финал искаме да кажем, че тези руски акценти ни бъркат в здравето! Защо Холивуд продължава да държи на тази малоумна традиция, не ни е ясно. Вижте отново пълния синопсис и един плакат.

Доминика Егорова е много неща. Съвестна дъщеря, която е решена да закриля майка си на всяка цена. Прима-балерина, чиято свирепа ожесточеност е тласнала тялото и ума ѝ чак до абсолютните граници, отвъд които дебне лудостта. Майстор в съблазняването и в манипулативните схватки – очи в очи! Когато тя претърпява контузия, която слага край на кариерата ѝ, Доминика и майка ѝ ги очаква мрачно и несигурно бъдеще. Именно тогава, притисната от обстоятелствата, тя става най-новото попълнение в „Училището на врабците” – тайна шпионска организация, в която се тренират изключителни млади хора като нея, за да използват телата и умовете си като оръжия. След перверзен и доста садистичен тренировъчен процес, тя се оказва най-опасното „Врабче”, създадено от програмата. За Доминика е нужно да помири своята същност със съзнанието каква сила притежава в момента – животът ѝ вече съвсем не е същият и всички, на които държи, вече са изложени на сериозен риск, включително и агентът на ЦРУ, който се опитва да я убеди, че той е единственият човек, на когото тя може да гласува доверие…

плакат

Режисьор на „Червената лястовица” („Red Sparrow”) е Франсис Лорънс („Константин“, „Аз съм легенда“, „Игрите на глада: Възпламеняване“), сценарият е дело на Джъстин Хейти („Пътят на промените“, „A Cure for Wellness“), по едноименния роман на Джейсън Матюс. В ролите са Дженифър Лорънс, Джоел Еджъртън, Матиас Схонартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луиз Паркър, Джеръми Айрънс, Кирън Хайндс, Джоли Ричардсън и др.

Българската премиера е предвидена за 2 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Може пък и да успее да отиде отвъд руските и други клишета – или поне личи подобна амбиция с актьорите, между които Джоел Еджъртън и Матиас Схонартс ме обнадеждават най-много….
    Английски с руски акцент е за предпочитане пред руския, който Гари Олдман държи да говори понякога ….Малко като 3Д – ако филмът става в един момент не му обръщаш толкова внимание – защото си погълнат от друго.

  2. Лорънс (режисьорът) е адекватен… more or less, но Лорънс (актрисата) е непоносима пача.

  3. На мен ли ми се струва или този филм въобще не сте го удостоили с ревю??? Наскоро го гледах за втори път и ми се затвърди мнението, че беше страхотен. Няма много екшън, но за сметка на това героите и историята бяха много добре написани и режисирани. Сцената в апартамента с изтезаването беше уникална! Джен-ката тук игра много добре – даже я виждаме гола за пръв път и то в няколко много добри сцени.

    Гледах бонус материалите на блу-рея и там има страшно много допълнителна информация, която придава още повече нюанси на продукцията и я издгина в очите ми дори повече. Жалко, че сте го подминали – силно препоръчвам филма!

  4. Пълна порногпафия. Отваря очите за какво?! Американска пропаганта с непотходяща артиска 🙁