В търсене не толкова на оригиналност, колкото на нови публики и със заветната цел да запазят зрителите, които вече са намерили своята „ниша” в стрийминг-услугите, Netflix се опитват хем да реализират нови проекти, хем да играят „на сигурно”. Те са решили да обединят сили с познатия режисьор Хосе Падиля („Elite Squad”, „Робокоп”, поредицата „Narcos”) и да започнат нов сериал, който – в духа на историите, пресъздадени покрай реално съществуващи личности и събития в „Narcos”, да разкаже „историята на най-голямата корупционна схема на всички времена”.

Сериалът ще носи заглавието „The Mechanism” („O Mecanismo”) и ще разчита на персонажи и случки, вдъхновени от реални събития на територията на Бразилия. Във фокуса на събитията е една малка група следователи, които разкриват потайните машинации в гигантска корупционна схема. Техните действия ще повлияят съдбоносно на живота на всички замесени в разследваните случаи, включително и на тях самите като двигатели на действието…

Ако ви се струва, че „The Mechanism” наподобява изключително много на „Narcos” – не грешите, подходът на режисьора е същия, а тематичната територия е абсолютно очаквана и съвсем в духа на всичко, правено до момента от бразилския режисьор. Той очевидно милее за страната си и се опитва по всякакъв начин да се бори със „схемите”, които съществуват в обществото там – дори да представи поредния разтърсващ киноразказ, той поне е сигурен, че е направил всичко, което му е по силите в момента, за да „разбуни духовете”.

Падиля, заедно с Елена Соарес са създателите на поредицата, като Соарес пише сценариите на отделните епизоди, заедно със София Малдонадо. Главните персонажи са поверени на Селтон Мело (в ролята на Марко Руфо, пенсиониран служител на федералната полиция, обсебен от конкретния случай за разследване), Карол Абрас (в ролята на Верена Кардони, „здравия разум”, който стои зад Руфо), Енрике Диас (в ролята на Роберто Ибраим, престъпникът, когото Руфо преследва до дупка); участват още Лий Тейлър, Антонио Сабоия, Джонатан Хагенсен, Алесандра Коласанти, Леонардо Медейрос, Ото Джуниър, Сузана Рибейро, Освалдо Мил.

MV5BZTQzNGQ4NTEtOGMwNi00MWUwLWFlNzQtOGZlZGRiNWUwNzJmXkEyXkFqcGdeQXVyMzY0MTE3NzU@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_

Премиерата на „The Mechanism” („O Mecanismo”) се очаква по Netflix на 23 март – има-няма след два месеца.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *