Дали да казаваме „време беше” или в случая това би се превърнало в повод за необосновани обвинения във феминизъм?! Marvel най-накрая решиха да заложат на всеобщите тенденции за специално внимание върху женските персонажи в историите и да дадат нов шанс на Черната вдовица да омагьоса де що има останало недокоснато мъжко сърце. След премеждията, през които трябваше да преминат до момента вече добре познатите ни Отмъстители, останахме с добри, даже много добри впечатления от образа, който изгражда Скарлет Йохансон – остава ни само да се въоръжим с търпение и да изчакаме финализирането на уговорките. Защото за момента Marvel са ангажирали сценарист и са поставили проекта в графата „в развитие” – and that’s it!

Кевин Файги се е срещал с няколко кандидата за автори на сценария, преди изборът му да падне върху възпитаничката на Принстън Джак Шейфър, както споделят Variety. Тя привлече внимание със сценария си от прочутия „черен списък” „The Shower” – комедия, в която извънземни нахлуват на земята по време на празнуване за предстоящо раждане, по-известно като „baby shower”, а Ан Хатауей толкова харесва историята, че й поръчва да напише „Nasty Women”, женски-ориентиран римейк на „Dirty Rotten Scoundrels”. Говори се, че един от въпросите на своеобразния „кастинг” за Marvel-сценарист е бил „какво бихте направили, ако ви се даде възможност да напишете „Черната вдовица”? Разбира се, за момента не са ясни никакви подробности по историята, но се предполага, че действието се развива след като е приключила войната за „камъните на безкрайността”…

Ето какво споделя преди време самата Скарлет Йохансон:

Говорих с Файги – и двамата сме на мнение, че моята героиня заслужава самостоятелен филм – просто е въпрос на време и напасване на графиците между Marvel и моите планове за бъдещето. Компанията има яснота какво предстои да се подготвя като проекти в бъдещите четири години; самата аз също имам доста неща, които бих искала да направя. Ако започнем работа по „Черната вдовица” – ще се посветя изцяло на този проект, трябва да го направим несравним и удивителен. Ще трябва да се получи най-добрия филм, на който сме способни! Иначе аз не бих се захванала с реализирането на тази идея…

Дали ще имаме продължение на действията след финала на Войната за камъните на безкрайността (говори се, че Наталия Романоф ще оцелее) или филмовият екип ще предпочете чист шпионски сценарий под формата на предварителна история – никой (все още) не казва. Все пак предстои и избор на режисьор (нищо чудно да е пак дама – все пак това са генерални, всеобщи тенденции!), който трябва да оформи цялостната творческа концепция и да финализира (потенциален) бъдещ блокбастър.

Много е вероятно Marvel да направи стъпка с навлизане в нова „ера”, а не просто в четвъртата фаза от развитието на своята филмова вселена. Говори се, че голяма част от основните персонажи – Железният човек, капитан Америка, Тор, Ник Фюри, може би и Ястребово око, ще бъдат или „пенсионирани”, или убити, което автоматично ще изведе на преден план други персонажи – Доктор Стрейндж или Ант-мен, а дали подобна съдба се готви за Черната вдовица, все още никой не знае. Да не забравяме, че и тези „идеи” за реформация на Отмъстителите с само слухове – ще почакаме и ще бидим какво ни готви бъдещето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чудесно! Най-хубавото нещо в този филм ще е дупето на Скарлет в тесни кожени панталони… красота! Аз съм за!