Ако сте пропуснали предишните ни новини, посветени на „Mosaic” на Стивън Содърбърг, проектът представлява любопитен експеримент, който в своята същност представлява криминален мини-сериал, но това, което го прави различен, е, че чрез специално приложение зрителите могат да определят гледната точка и посоката на разказа. Нещо подобно на популярните книги-игри, но тук историята е фиксирана, не се променя крайният изход, просто след всяка сцена имаш опция за избор с гледната точка на кой герой да продължиш.

В допълнение, специално за тези, които предпочитат кримките им да са в традиционен наратив, Стивън Содърбърг е подготвил традиционната линеарна версия, която ще се излъчи по НВО на 22-ри февруари. Тя няма да бъде просто от сглобени по определен начин части от приложението, а ще предлага и допълнителни сцени, които Содърбърг е заснел, но не са виждани до момента. Той споделя:

Има доста голямо количество материали, които не попаднаха във версията на приложението и ще бъдат в телевизионната, линеарна версия, която ще се излъчи по HBO. Снимахме доста неща.

Чудесно. Това е добра новина и сега имаме дори по-голям интерес към „Mosaic”. Вижте най-новия трейлър на проекта.

Mosaic“ разказва за авторката и илюстраторка на детски книги Оливия Лейк, чийто успех я прави знаменитост в местното общество. На ежегодно парти, където е придружена от доверения си приятел Джей Си, Оливия е привлечена от красивия и млад Джоуел Хърли, начинаещ автор на комикси. Окуражен от загрижената и флиртуваща Оливия, той приема предложението ѝ да заживее и работи в дома ѝ, но неочакваното пристигане на Лора, приятелката на Джоуел, предизвиква бясната ревност на Оливия. Така се сблъскват любов, убийство и спомени.

шарън стоун

гарет хедлънд

Създател на „Mosaic” е Стивън Содърбърг в съавторство с Ед Соломон. В ролите са Шарън Стоун, Гарет Хедлънд, Бо Бриджис, Дейвид Ратрей, Фредерик Уелър, Пол Рубенс, Дженифър Ферин, Мая Казан и др.

Mosaic” вече е достъпен на iPhone, iPad and Apple TV, а по телевизията ще може да бъде видян от 22 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *