„Star Trek: Voyager”, „Pushing Daisies”, „Hannibal”, „American Gods”, „Star Trek: Discovery” – тази поредица от заглавия е абсолютно достатъчна като намек за това, че в новината ще стане дума за Брайън Фулър. Забавното в случая е, че майсторката на вампирски разкази Ан Райс, която вече е на доста… сериозна, но не толкова преклонна възраст, е успяла да го „омагьоса” и той ще се включи в екипа на телевизионната поредица, посветена на прочутите „Вампирски хроники”. То не бе година, то не бяха две – цели 40 години мисис Райс „изследва” света на тайнствения, магичен свят на неумрелите и неизменно повлиява на модата сред няколко поколения тийнейджъри. То не може да си израснал сред потомци на ирландски католици – и това да не ти повлие на… централната нервна система, въображението и вдъхновението. Дори само заради неуморните усилия, които 76-годишната дама полага, и заради сериозните финансови постъпления, които популярността на книгите й осигурява на нейните издатели, тя заслужава уважение.

Но да се върнем на Фулър – Ан Райс и сина й Кристофър са го „приели” с отворени обятия във вампирското семейство, наречено за удообство „творчески екип”, защото е нужен сериозен и опитен майстор, който да трансформира историите за прочутия вампир Лестат в телевизионна порезица, както обещаха Paramount Television и Anonymous Content production. Оказва се също така, че Фулър от години е фен на творбите на Райс и най-накрая мечтата му да бъде част от екипа, екранизирал „Вампирски хроники”, е на път да се сбъдне. Ето какво споделя Кристофър Райс в социалните мрежи:

…Някога през 80-те години един тийнейджър от щата Вашингтон, който мечтаел един ден да работи в Холивуд, решил, че е съдбовно-задължително за него да напише адаптация на роман, наречен „Интервю с вампир”. Този тийнейджър направил всичко, което изобретателен, даровит и решителен млад човек би решил, че е нужно да стори – набавил си телефонната книга на Сан Франциско и проверил дали авторката на романа е оставила телефонния си номер.

Оказало се, че той фигурира в книгата. Младежът бил страхотно изумен, когато авторката и моя майка Ан Райс лично вдигнала телефона при неговото позвъняване, и когато той заявил своята решимост да адаптира книгата й за голям екран, тя му дала телефон на холивудския продуцент, притежател на правата. Разбира се, отговорът на този продуцент бил нещо от рода на „Много си млад, хлапе, има време да развиеш таланта си… Може би някой ден…”

Днес аз с вълнение споделям с вас, че този млад човек, за който става дума, всъщност е бил Брайън Фулър, превърнал се в една от най-иновативните творчески личности в телевизията, отговорен за „Hannibal”, „Dead Like Me” и „Pushing Daisies”. Още по-интересното е, че шансът, който той се е надявал да получи преди толкова много години, най-сетне е реалност – неговото време дойде!

За нас е изключително удоволствие да обявим официално, че Брайън вече е част от творческия кръг, който ще подготви историята за вампира Лестат за телевизията. Вече с продължение на година майка ми и аз работим сериозно с партньорите от Paramount Television и Anonymous Content, които споделят нашата идея за престижна и висококачествена продукция, в чиито фокус са пътешествията на безсмъртния Лестат в света на вампирите, пресъздаден във „Вампирски хроники”. Незабавно след като продадъхме правата миналия април, ни стана ясно, че имаме възможността да работим с едни от най-добрите продуценти, които правят телевизия. Те самите знаеха, че Брайън ще се окаже перфектното допълнение в творческия ни екип…

Изявлението завършва с уточнение, че вече няколко месеца се работи по историята и по обещанието, което майка му е дала на феновете си в цял свят – да се роди телевизионна поредица. За нея ще се говори доста преди да започне заснемането й. Творческият процес е стартирал супер-синхронно и благоприятно за бъдещия сериал. Към поста е добавена част от интервю на Фулър пред „The Dinner Party Show”, в което той разказва за историята с телефонното обаждане. Според семейство Райс Paramount и Anonymous наистина са се оказали прекрасен „дом” за Лестат и себеподобните му същества.

Всички тези съвпадения могат само да докажат, че когато един човек е изпълнен с решимост и творчески ентусиазъм – пред него не могат да съществуват непреодолими прегради. Това важи както за широко усмихнатата Райс, която упорито и неуморно предлага на света и младежите с уклон към готическите детайли своите страховити фентъзи-истории, така и за Барйън Фулър, който очевидно е от хората, притежаващи непреклонен дух, които знаят как да постигат мечтите си. На добър им час – ще следим за подробности!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *