Много ни хареса едно изказване (не сме сигурни къде точно го четохме, затова леко ще перифразираме), че не може само блокбастъри и престижни филми, от време на време си трябва и Лиъм Нийсън да трепе хора в „градския“. Чудесно „оправдание“  за съществуването на „The Commuter” – най-новият общ проект на Нийсън и испанския режисьор Жауме Колет-Сера, с когото е правил „Без име”, „Директен полет” и „Среднощно преследване”.

Припомняме, че „The Commuter” разказва за Майкъл (Нийсън) – обикновен продавач на застраховки, който докато е на път по всекидневния си маршрут с влака към дома си, е заговорен от мистериозна непозната жена на име Джоана (Вера Фармига), която го принуждава да открие самоличността на един от пътниците във влака, преди той да е достигнал последната си спирка. Притиснат от времето и опитвайки да разреши пъзела, Майкъл осъзнава, че е част от опасна криминална конспирация, в която залогът е живот или смърт както за него, така и за останалите пътници…

Lionsgate представят финален трейлър, който е кратичък и по същество – перфектната илюстрация на същността на филма. Вижте.

Както се казва, всичко е ясно. Ако обичате калъпните екшън забежки на Лиъм Нийсън и в частност колаборациите му с Жауме Колет-Сера, значи „The Commuter” е вашият филм. Ако не, по-добре си изберете нещо друго от „филмовия афиш“. Още веднъж ще кажем, че ние може и да му дадем шанс някой неделен следобед, когато нямаме сили за нищо по-сериозно.

За финал вижте и няколко нови плаката.

плакат постер commuter_ver5_xlg commuter_ver6_xlg

Режисьор на „The Commuter” е Жауме Колет-Сера („Без име”, „Директен полет”, „Среднощно преследване”, „Oпасни води”), по сценарий на дебютантите Байрън Уилинджър и Филип де Бласи. В ролите са Лиъм Нийсън, Вера Фармига, Патрик Уилсън, Джонатан Бенкс, Сам Нийл, Елизабет МакГавърн и др.

Премиерата е 12 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *