Alita: Battle Angel

След десетки години назлъндисване и подготовка, „Alita: Battle Angel” – дългогодишният „passion” проект на Джеймс Камерън, най-накрая се превърна в реалност с помощта на Робърт Родригес, който се включи във филма като режисьор и продуцент, тъй като Камерън, откакто се захвана с „Аватар“ и продълженията му (колкото и на брой да са тази седмица), няма време за друг „творчески живот“. Като доказателство, че филмът вече е факт и вече трябва да заровим съмненията, които ни съпътстваха толкова години, късно снощи 20th Century Fox разпространиха първия трейлър.

Преди да видите рекламата, припомняме на кратко за какво става дума във филма, а по-долу може да откриете и подробен синопсис. „Alita: Battle Angel” е екранизация по мангата на Юкито Киширо. Действието се развива през XXVI век и разказва за Алита – страдащ от амнезия женски киборг, спасен от бунището от кибер-медика д-р Дайсуке Идо. Алита, която помни единствено обучението си в смъртоносно бойно изкуство, става воин-преследвач и открива и елиминира опасни престъпници. В контекста на епично екшън-приключение, филмът ще изследва личното пътешествие на една млада жена към себеоткриването и намирането на любовта…

Ох, честно казано, не сме особено очаровани. Най-важно, компютърно-генерираната Алита ни „вади от филма“, въпреки че можем да открием сюжетна мотивировка (предвид това, че е киборг) за нейната неестественост. Хубаво, че са търсили стилистиката на мангата с тези големи очи, ама… Останалото ни е малко трудно да го коментираме, тъй като не виждаме много кадри, но нито „любовният интерес“, нито Идо на Кристоф Валц, нито анимационните (във всеки смисъл на думата) злодеи ни вдъхват доверие. Но ще поживеем и ще видим. Надяваме се следващите трейлъри да са по-прилични и в крайна сметка филмът да е добър, както се случи и с „Аватар“, чиито първи реклами не бяха особено убедителни.

Ето и обещания по-подробен синопсис:

Действието на „Alita: Battle Angel” се развива няколко века в бъдещето и се фокусира върху изоставения киборг Алита (Роза Салазар), която е намерена в безсъзнание на бунището на Железния град от състрадателния кибер-медик Идо (Кристоф Валц), който я отвежда в клиниката си. Когато Алита се събужда тя няма спомени за това коя е, нито може да разпознае света, в който се намира. Всичко е ново за Алита и всяко преживяване е за първи път. Докато Идо се опитва да я предпази от мистериозното ѝ минало, Алита се учи да се справя с новия си живот и да оцелява по опасните улици на Железния град, където се сприятелява с Хюго (Киън Джонсън), който провокира спомените ѝ. Между двамата се заражда засилващо се привличане, но смъртоносна сила, която е по петите на Алита, заплашва връзката им. В този момент Алита открива, че притежава невероятни бойни способности, които може да използва, за да спаси приятелите и семейството си, които е започнала да обича. Твърдо решена да открие истината за произхода си, Алита се отправя на пътешествие, което ще я изправи срещу несправедливостта в един мрачен и корумпиран свят, и тя ще открие, че една млада жена може да промени света, в които живее.

Режисьор на „Alita: Battle Angel” е Робърт Родригес („Sin City: Град на греха“), по сценарий на Джеймс Камерън и Лита Клагоридис, създаден по мангата на Юкито Киширо. В ролите са Роза Салазар, Кристоф Валц, Киън Джонсън, Джаки Ърл Хейли, Дженифър Конъли, Мишел Родригес, Ейза Гонзалес, Ед Скрейн, Джеф Фейхи, Махершала Али, Каспър ван Дийн и др.

Премиерата е 20 юли 2018.

Alita: Battle Angel

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. 3 предсказания за филма : Ще е голям финансов провал. Ще стане култова класика. Ще го гледам с голям кеф на премиерния ден, защото Родригез е пълен ненормалник.

  2. По -скоро ми хареса. Но е твърде рано да се говори. В трилогия ли е замислен

  3. Ах, леле майко :D. Имат време да оправят очите, дано чуят отизивите… Толкова нескопосано изпълнение. За съжаление (визуално) изглежда доста дженерик, а това едва ли ще го поправят. Творческият срок на годност на Родригез май е изтекъл :(.

  4. Писна ми да чета един и същ коментар – като не се кефите на OC-то какво коментирате? В самата манга има не един и два момента, където другите киборги се подиграват на Алита за очите й – идеята тук е че тя е един от 1вите модели и дизайнерите са търсели този ефект, за да придобият по-„сладък“ вид на технологията, която е плашела хората в зората на кибернетиката.