by_burned_2560-1-1024

Става ли дума някъде за проект за алтернативни пространствено-времеви континууми, можете да бъдете сигурни, че рано или късно ще проявим интерес към него. Наскоро ни попадна информация за научно-фантастичната история „The Electric State” – роман с впечатляващи илюстрации, който разказва за едно момиче и един робот, пътуващи през Щатите в алтернативно време – 90-те години на ХХ век. Правата за екранизация бяха спечелени от Джо и Антъни Русо, които имат желание да привлекат за режисьор Анди Мушети, автор на един от най-сериозните хитове на 2017, адаптацията „То” на „Краля” Стивън Кинг, а в продуцентския екип да се присъедини и Барбара Мушети.

Според Deadline режисьорите на „Отмъстителите: Война без край братята Русо са се сдобили с правата върху рисувания разказ на Саймън СталенхагThe Electric State” и преговарят с Мушети. Авторът на историята е дизайнер на концептуално изкуство, писател и художник, а творбата му не е традиционен научно-фантастичен роман – сюжетът е предаден чрез впечатляващи картини, дело на Сталенхаг. Самият той използва платформата Kickstarter,  за да реализира проекта си – вижте как изглеждат част от рисунките, които предстои да оживеят в бъдещата екранизация:

В края на 1997 година една тийнейджърка решава да избяга от къщи заедно с любимата си жълта играчка-робот. Двамата потеглят в пътешествие на запад през странната реалност на Съединени Щати, в които останките от гигански бойни дронове са неизменна част от околната среда, сериозно замърсена от всякакви боклуци на консуматорското, уж високо-технологично общество, което се разпада пред очите ни. Когато колата на бегълците наближава края на континента, светът отвъд прозореца на превозното средство започва да се разпада още по-бързо, сякаш някъде отвъд хоризонта кухата сърцевина на цивилизацията най-накрая успява да погълне всичко…

Историята ни изглежда приятна и интригуваща – за момента най-вече от визуална гледна точка – пост-апокалиптична авантюра, чието развитие ще проследим със сериозен интерес. При все че действието се развива (хипотетично) в (алтернативно) минало на нашата изстрадала планета, 20 години не са нищо в глобалната перспектива на времето – не бива да забравяме, че всякакви алтернативни начини на „сплашване” на безразсъдното човечество, винаги ще са добре дошли, докато не стигнем онзи неизбежен момент, след който вече нищо няма да можем да направим за спасението на света и нашата реалност…

by_upload1

Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли, които са работили с Русо по „Завръщането на първия отмъстител, „Първият отмъстител: Войната на героите” и „Отмъстителите: Война без край, ще имат грижата да напишат сценария. По повод киноадаптацията, братята споделят пред Deadline:

Главната причина, която стои зад създаването на нашата компания, е възможността да си партнираме с вдъхновяващи таланти като Саймън, Анди, Крис и Стив. Нямаме търпение да започнем работа по този проект и да дадем възможност за живот на нещо наистина интересно и специално!

Сигурни сме, че със сериозния опит на Джо и Антъни Русо зад гърба си, Анди Мушети ще има възможност да направи един страхотен и впечатляващ научно-фантастичен филм. Ще очакваме развитие по проекта, за да споделим новини около обещаващата идея.
by_belltowers

by_gathering3

by_ducks

by_billboards2

by_on_ramp

by_billboards

by_waiters

by_warmachines1

peripheral2

bio_north

by_mainservers1

by_warmachines3

by_mules

by_mound

by_warmachines5

by_warmachines7

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Това изглежда жестоко!
    Надявам се да се случи!
    Все пак Мушети все още не се е изчерпал от към креативност, както става с младите режисьори след 4-5 филма…