Андреа Арнолд
Андреа Арнолд

След като спечели 8 (осем) награди от шестнайсет номинации за наградите „Еми” и привлече вниманието на хиляди почитатели на филмовото изкуство на малкия екран (#твЕновотоКино), съвсем естествено беше да се заговори за следващ сезон на „Big Little Lies”. Ако нещо е успешно – какъв е смисълът да не се продължи? Авторският екип може само да спечели допълнително овации (ако повтори успеха си) или да понесе заслужени упреци (ако се провали), но и в двата случая ще почувства удовлетворение, че се е опитал да бъде адекватен на търсенето.

Подробностите от Deadline са, че режисьорът на първи сезон Жан-Марк Вале ще остане в екипа като продуцент, а Дейвид Едуард Кели се завръща в екипа с бъдещи седем сценария, в чиято основа частично са истории на авторката Лиан Мориарти. НВО са привлекли за режисьор прекрасната британка Андреа Арнолд, чиито „Аквариум” и „Американски мед” са сред творбите, които много харесваме. Очаква се също основният актьорски екип да остане непроменен – Никол Кидман, Рийз Уидърспуун (двете ще бъдат и изпълнителни продуценти), Шайлийн Уудли, Александър Скарсгард, Лора Дърн, Зоуи Кравиц, Адам Скот били развълнувани от възможността да се завърнат към вече познатите образи (все още е загадка как ще се случи това за героя на Скарсгард, но… неведоми са сценарните пътища!). Любопитна идея подхвърлят фенове на работата на Арнолд в сътрудничество с Шая Лебоф – ако го включи в поредицата като нов герой, може да се заформят доста интересни взаимоотношения…

Ето какво споделя Рийз Уидърспуун:

Безкрайно съм развълнувана от възможността да работя с талантлив и толкова харесван режисьор като Андреа Арнолд. Нейният уникален стил ще бъде изключително важен за работата на творческия екип, създаващ този интригуващ разказ.

А Никол Кидман добавя:

Какво невероятно приключение се оказа този проект! Благодарна съм, че имам възможност да преоткрия отново по тези уникални персонажи и да работя по поредицата заедно с моите приятели!

Макар да не е ясно кога биха могли да стартират със снимачен период, ясно е, че най-вероятното време за поява на готов втори сезон на „Big Little Lies“ е някога през 2019 година. Ще се настроим в очакване и ще следим за ъпдейти!

Big-Little-Lies-Cast

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Аз лично сега го гледах. Със смесени чувства съм. От една страна, режисурата и актьорската работа са на много високо ниво. От друга страна, сценарият е нещо средно между Дързост и красота, аржентинската сапунка Андреа Селесте (нищо чудно, че героинята на Кидман се казва Селест) и трилър на Мулти Видео Център от 90-те. Клишета, еднопланови образи, потресаващо плоски реплики и изтъркани ситуации на корем, а всичко това комбинирано с назидателно размахан пръст срещу любимия злодей на Холивуд напоследък – „белия богат мъж на средна възраст“. Подозирам, че виновна е блудкавата литературна основа, която не съм чел, и препоръчвам нещата по Гилиан Флин, за да се усети смазващата разлика в класите.