Image00093
Аглея Гумнерова в ролята на младата Биляна

Вдъхновени от качествата на „Възвишение“, обръщаме поглед към следващия роден филм, носител на „Златна роза“ 2017 за най-добър сценарий, за който имаме надежди, че ще предложи нещо повече от „става като за български“. Това е „Дъвка за балончета“ на Станислав Тодоров – Роги („Столичани в повече”, „Тя и Той”), който обещава да ни върне към „магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век“. Тоест, филм точно като за нас… поне на теория.

Действието на „Дъвка за балончета“ се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. Калин (Иван Юруков) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (Теодора Духовникова) е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание. Вижте.

Може би тук е редно да кажем, че надеждите ни за „Дъвка за балончета“ не са на базата на рекламната кампания (и този трейлър, както повечето български, е бая посредствен, да не кажем направо лош), а са свързани с творческия екип, сред който има няколко човека, които според нас притежават голям талант и затова доста ги харесваме и уважаваме, както и с отзивите, които чуваме от хората, гледали филма. Стискаме палци наистина да са се получили нещата.

Вижте и един плакат.

Дъвка за балончета

Режисьор на „Дъвка за балончета“ е Станислав Тодоров – Роги („Столичани в повече”, „Тя и Той”), сценарият е дело на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов, а оператор е Владимир Михайлов. В ролите са Теодора Духовникова, Иван Юруков, Андрея Захариев, Аглея Гумнерова, Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова, Борис Георгиев и др.

Премиерата е 8 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *