Rampage

Честичко казваме, че през последните години Дуейн Джонсън (ака. Скалата) се е напомпал като „животно“. Разбира се, той винаги е бил голям, но след „Пот и кръв“ и „Херкулес“ е направо огромен и повечето му филмови схватки изглеждат неравностойни, затова изглежда напълно логично да му намерят достойни противници – „животни“ като самия него. Такъв е случаят с „Rampage“ на Брад Пейтън , само дето под „животни“ се има предвид истински животни. При това гигантски.

Rampage“ е вдъхновен от едноименната видео игра от 80-те (в която няма много сюжет, играчите си избират едно гигантско животно и се опитват да оцелеят от набезите на военните, като междувременно разрушават различни градове) и разказва за Дейвис – приматолог (Джонсън), който има специална връзка с невероятно интелигентна среброгърба горила, която след генетичен експеримент се превръща в гигантско бушуващо чудовище. Но това не е всичко, още няколко генетично модифицирани хищника се вихрят на свобода, сеейки разруха, и Дейвис се хвърля в центъра на битката не само за да „спаси света“, но да спаси и убийствения звяр, който някога е бил най-добрият му приятел…

Очевидно „Rampage“ няма да е филмът, който ще сложи безапелационен край на „проклятието“ на екранизациите по видео игри. По това, което виждаме, съдим, че филмът ще е „B-movie“, „creature feature“, „железен млат и кървав топор“ екшън нелепица, без каквито и да е особени качества. Като цяло харесваме подобни „creature feature“-и, особено ако са без претенция, но тук имаме поне две наум. Най-вече Брад Пейтън („Сан Андреас“) не е режисьор, когото харесваме, и не смятаме, че може да извади свестен развлекателен филм от подобна история.

Извън „крийчърите“, като плюс за филма ще преброим Скалата, когото харесваме и който, между другото, е навсякъде и в момента кажи-речи е една от най-големите филмови звезди (жив и здрав да е човекът!), както и Джефри Дийн Морган, нищо че го раздава малко Нийгън.

Вижте и един постер на „Кинг Конг“, така де, на „Rampage“.

Rampage

Режисьор на „Rampage“ е Брад Пейтън („Сан Андреас“). В ролите са Дуейн Джонсън, Наоми Харис, Малин Акерман, Джефри Дийн Морган, Джо Манганело, Джейк Лейси, П. Дж. Бърн и др.

Премиерата е 20 април 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments