Incredibles 2

Време ли е да кажем вече „дочакахме”? Е, има още какво да се желае от рекламната кампания на шантавото семейство супергерои „Феноменалните 2” („Incredibles 2”), но поне с тийзърчето, което се появи, ни среща с малкия Джак-Джак – едва прощъпулил, той вече си играе със… собствения си пронизителен поглед. Нещата изглеждат съвсем според очакванията: забавни шегички, изненадки и доста търчане подир дребосъка – това са все неща, познати до болка на всеки родител. Дори да сте ги позабравили (в случаите, когато личният малчуган е поотраснал), може да бъдете сигурни, че стъпите ли в киносалона за поредната анимация на Pixar – спомените ще изникнат като живи и ще се забавлявате от сърце (в каквато и компания да сте).

Първата среща с героите на Брад Бърд беше (сравнително) отдавна, но помним колко добре се почувствахме след „запознанството” със семейството, което вечно е на героична мисия. Вижте как Боб се грижи за малкото си отроче…

В предишната ни новина по темата за „Феноменалните” споменахме тестово видео на тазгодишния D23, което включва мъничкият бърз експериментатор и един енот – Джак-Джак се опитва да го сплаши и – волю-неволю – вкарва в употреба най-различни свои особености. Тук продуцентите са ни лишили от енота за сметка на „фамилното” лого на филма, а бебето си действа съвсем правомерно, като истински свободолюбив дух, измъкнал се от всякакви опеки. Е, накрая таткото го сбарва, но е толкова доволен, че чадото си има сили, че дори не може да му се разсърди подобаващо за пакостите. Твърде кратък поглед и твърде малко подробности, бихме казали ние – ето и официалният „one liner”, който се води синопсис на филма:

Във „Феноменалните 2” на Disney и Pixar Боб (озвучаван от Крейг Т. Нелсън) е оставен да се справя с ежедневните „героичности” на „обикновения живот”, като това му дава възможност да изгради нормални отношения с най-малкия си син, Джак-Джак, чиито суперсили тъкмо се появяват – за голямо учудване на таткото!

incredibles-2-poster

Сценарист и режисьор на продължението на оригинала (от преди 13-тина години) отново е опитният, уважаван и обичан Брад Бърд („The Iron Giant”, „Ratatouille”, „Mission Impossible: Ghost Protocol”, „Tomorrowland”). Освен Крейг Нелсън, в актьорския екип с гласовете си се включват отново Холи Хънтър като Хелън (Еластина, вероятно около нея ще се завърти основният сюжет и конфликт във филма – този път май тя ще бъде начело на спасяването на Земята, съвсем в духа на феминистките и „соушъл-джъстис” тенденции на болното ни съвремие…), Сара Воуъл е Виолета, Самюъл Л. Джаксън е Мразо, а младият Хък Милнър дава гласа си на Даш. Към тази група се присъединяват дебютантите в Pixar Боб Оденкърк и Катрийн Кийнър, без яснота с какви роли (засега).

Премиерата на „Феноменалните 2” („Incredibles 2”) е в средата на лятото догодина – 15 юни. Да видим какво ще се случи дотогава!

incredibles-2-logo-social

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *