Много обичаме хоръри с качествена атмосфера, трилъри в затворено пространство и Емили Блънт – все големи плюсове за „A Quiet Place“, чийто първи тийзър трейлър ни изненада приятно тази седмица.

Филмът има семпла идея, но с потенциал – семейство, което живее в изолирана хижа в гората, трябва да пази почти пълна тишина, за да не предизвика вниманието на невидима заплаха. Според таглайна (който служи и за официален синопсис на този етап) „If they can’t hear you, they can’t hunt you“, но определено не става ясно кои и какво точно са „те“. Вижте.

Silence is survival. Да, изглежда обещаващо, дано крайният резултат също да си заслужава. Трябва да отбележим, че въобще не ни притеснява идеята да гледаме цял филм без реплики. Напротив, надяваме се наистина да е това, което виждаме в трейлъра, и да няма някоя уговорка, която да направи филма „по-гледаем“.

Засега единственият минус, който виждаме, е Джон Кразински – определено не сме фенове на мъжа на Блънт, който не само участва в хоръра, но е и негов режисьор. Но пък може зад камерата да ни допадне повече отколкото пред нея, никога не се знае. Не можем да коментирамe предишните му изяви като режисьор, защото не сме ги гледали (и доколкото разбираме, малко хора са…).

Компания на Блънт и Кразински на екрана правят Ноа Джуп, когото съвсем наскоро гледахме в „Suburbicon“ (по кината върви като „Райско кътче в ада“, но на Киномания беше „Субурбикон“), и Милисент Симъндс от „Wonderstruck“ на Тод Хейнс („Свят измислен, пълен с чудеса“, който можете да гледате на Киномания).

Премиерата на „A Quiet Place“ е 6 април 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments