Колин Фърт и Рейчъл Вайс
Колин Фърт и Рейчъл Вайс

Понякога от големите очаквания остават само спомени. Имаше един момент на въодушевление, в който си представихме как един от любимите ни актьори Колин Фърт се сдобива с поредните важни отличия в света на киното заради работата му с режисьора Джеймс Марш („The Theory Of Everything”, „Man On Wire”) по поредната истинска история за премеждия на един търсещ, провокативен дух, който иска да докаже себе си .

Но реалността е съдник и погребва безжалостно всички илюзии – общият им филм „The Mercy”, в който участва и носителката на „Оскар“ Рейчъл Вайс, все още се води в постпродукционен период, не беше селектиран на нито един от престижните фестивали през изминалата година и ще (трябва да) се появи по кината на различни държави в края на тази и началото на следващата година. Странното в случая е, че наистина за него не се чу почти нищо, а и историята, и „екипажът” са доста интересни…

Във връзка с появата на филма на екран се появи и трейлър.

Още по-интригуващ в случая с „The Mercy” е фактът, че паралелно с реализирането на филма на Марш се е работило по „конкурентен” проект „Crowhurst” с много по-„инди” и непознат каст и по със същата тема – истинската история на Доналд Кроухърст, който се включва в соло-обиколката на света с яхта – състезанието Golden Globe Race, организирано от Sunday Times през 1968 година, и трагично се оплита в мрежа от лъжи в опита си да завърши състезанието. Любопитно допълнение към цялата картинка е разпространителската компания – StudioCanal има правата и на двата филма за Кроухърст и дори смята да ги разпространи на кино и двата!

Ето какво споделя Дани Пъркинс, шефа на StudioCanal през септември пред THR:

Планираме голяма маркетингова кампания за филма. Колин Фърт и Рейчъл Вайс го обичат и ще имаме страхотна подкрепа от страна на пубиката – в това съм сигурен. Странно или не, след доста голямо забавяне, очаквайте съвсем скоро много новини по темата!

Тъй като сме гледали (почти) всичко, което може да се открие с участието на Колин Фърт, ще кажем, че от този трейлър не оставаме с впечатление като да си е вложил душата в тази роля – виждали сме го да прави къде-къде по-вдъхновени и изпълнени с талант превъплъщения. И понеже надеждата винаги се удавя последна, много ни се иска впечатлението от филма да не е „meh”, каквато беше първата ни, интуитивна реакция към този трейлър… В актьорския екип, освен Фърт и Вайс, са още Дейвид Тюлис, Джонатан Бейли, Тим Доуни, Андрю Бъчън, Женевиев Гонт, Ейдриън Шилер и др, а сценарият е дело на Скот З.Бърнс.

Очаква се „The Mercy” да се появи в кината на Великобритания на 9 февруари догодина. Правата за разпространение в САЩ се държат от Lionsgate, но засега няма яснота относно премиерна дата.

The Mercy

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *