Ноа Баумбах
Ноа Баумбах

Преди няколко дни излезе информация, че по-младата инди версия на Уди Алън, а именно американецът от еврейски произход Ноа Баумбах, чието развитие следим с неотклоним интерес, има нов проект. След успеха на „The Meyerowitz Stories“, който беше излъчен по Netflix, очевидно Баумбах е получил зелена светлина за реализирането на нов филм. Кастът е звезден и включва любимеца ни Адам Драйвър, който в последните години набира сериозна скорост, снимайки се не само в по-независим продукции като „Патерсън“ на Джим Джармуш, но и в блокбъстъри като поредицата „Междузвездни войни“.

Драйвър е почти редовен що се касае до творчеството на Баумбах (с роли в чудесния „Франсес Ха“ и не-толкова-чудесния-но-приятен „Когато бяхме млади“). За ролята му все още не се знае нищо, освен че със Скарлет Йохансон споделят романтични чувства, и син, който ще бъде изигран от все още неизвестното хлапе Ажи Робинсън.

Освен Скарлет, която досега не е работила с Ноа Баумбах, за първи път от него ще бъде режисирана и Лора Дърн, за която 2017 беше година мечта откъм силни и запомнящи се роли. Не само, че даде лице и характер на култовия образ на Даян в „Туин Пийкс: Завръщането“, но и спечели награда Еми за ролята си в сериала „Големите малки лъжи“. Тази жена е фурия и нямаме търпение да я гледаме повече.

Все още няма информация кога ще започнат снимките на филма, нито дори намек каква ще бъде историята, но познавайки стила на Баумбах, залагаме на закачиливо-хаплив диалог, излизащ от устата на колоритни персонажи с нелепо-сериозни проблеми. Не бихме отказали и талантливата Грета Гъруиг (чийто „Lady Bird“ чакаме с нетърпение), приятелката на Ноа Баумбах, да бъде съсценарист на филма.

Лора Дърн, Адам Драйвър и Скарлет Йохансон
Лора Дърн, Адам Драйвър и Скарлет Йохансон

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *