Тилда Суинтън и Джим Джармуш
Тилда Суинтън и Джим Джармуш

Тилда Суинтън и Джим Джармуш са приятели отдавна. Двамата са работили заедно по „Broken Flowers”, „The Limits Of Control” и насладата за душата „Only Lovers Left Alive”. Когато си приятел с някого и дълго обсъждате създаването на една обща творба – може да сте сигурни, че финалният резултат ще е дело на сърцата и душите, защото винаги си малко по-внимателен в работа, постъпки, мисли и думи, когато става дума за твой близък човек. Тилда и Джим споделят светоусещане, настроения, стремеж към експериментиране – няма начин нещата да не се получат… синхронни.

Прекрасната новина е, че докато е озарявала фестивала Lumière в Париж, Тилда Суинтън е разказвала за нейните творчески ангажименти с различни режисьори и неусетно е споделила, че предстои работа по неин четвърти филм с Джармуш. Ето какво научаваме от AlloCine:

Обожавам дългите разговори с някои режисьори, които продължават бзкрайно – говорим си, правим филм, продължаваме да си говорим, правим следващ филм, и това продължава, което е прекрасно и ни обогатява. Филмите са като листата на едно дърво, разговорът е стъблото му. И няма нищо по-хубаво от това да работиш с приятелите си! Имам милиони причини да съм щастлива, че срещнах Дерек (Джарман) – той ме „тренираше” в това общо взето „фамилно” приключение – работихме заедно 9 години, направихме 7 филма и когато той си отиде от този свят, аз си помислих – „Не е възможно да открия подобни отношения отново!” Разбира се, приятелството ни беше уникално, но оттогава аз съм работила с много колеги – с Лука Гуаданино в продължение на 20 години, ще снимам и четвъртия си филм с Джармуш. Работя още и с Бон Джун Хо, Лин Рамзи, Лин Хършман, бротя Коен… Имах късмета да започна пътя си всеотдайно и вдъхновено, и се радвам, че мога да открия и други хора, които искат да творят така. Забавно е да работиш със своите приятели, а животът е прекалено кратък, за да се лишаваме от подобни удоволствия!

Все още няма яснота какви ще са историята или жанра на новия проект, но може би и не е настъпил още моментът за тези въпроси – да не забравяме, че Джармуш изстреля през миналата година и „Патерсън”, и документалния филм „Gimme Danger”. В момента, в който разберем повече за новия  филм на Тилда Суинтън и Джим Джармуш – ще дадем информацията, все пак не сме егоисти спрямо хубавите новини, а обичаме да споделяме… с приятели!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *