It’s not what stands in front of you it’s who stands beside you. Това е изключително патетичното рекламно изречение на биографичната пожарникарска драма „Only the Brave”, но както споменахме и миналия път по повод първия трейлър, когато става дума за подобни филми, няма лошо да има малко патетика. Някак ни се струва подходящо, когато говорим за пожарникари и достойни мъже, които дават живота си, за да спасят хиляди домове от огнена стихия. А в конкретния случай, това изречение ни се струва и истина.

Only the Brave” е дело на Джоузеф Козински („Трон: Заветът”, „Забвение”) и разказва истинската история на Granite Mountain Hotshots – група от противопожарната служба на Прескот, Аризона, специализираща в горски пожари, която на 30 юни 2013 година е изпратена да се бори с пожара в Ярнел Хил, в резултат на който загиват 19 от общо 20-те членове на екипа. Според националната асоциация за защита от пожари на САЩ, това е най-голямата загуба на огнеборци от терористичните атаки от 11 септември насам. Също така е най-голямата загуба на пожарникари в горски пожар от 1933 година и най-смъртоносният горски пожар като цяло от 1991 насам.

Вижте как е разказана тази история в най-новия трейлър, представен от Sony, а към него ние добавяме и още един, по-старичък, който сме пропуснали да отразим. Само припомняме, че в главните роли са Джош Бролин, Джеф Бриджис, Майлс Телър, Тейлър Кич, Джеймс Бадж Дейл, Дженифър Конъли, Анди Макдауъл и др.

Принципно обичаме филми за пожари и пожарникари, но не сме гледали свестен от сто години. Надяваме се „Only the Brave” да е такъв, без обаче да разчитаме на нещо наистина качествено (като се замислим, дори класиката „Обратна тяга” се разминава с това понятие). По-скоро очакваме филмът да е достоен и гледаем – например нещо от ранга на „Перфектната буря”, който много харесваме. Ако не, поне ще ни остане прекрасната визия, гарантирана ни от Козински и оператора му Клаудио Миранда, които по този показател нямат слабо.    

В добавка вижте и два плаката:

Only-the-Brave-2017-3-2 only-the-brave-poster

Режисьор на „Only the Brave” е Джоузеф Козински („Трон: Заветът”, „Забвение”), а сценарият е дело на Кен Нолан („Блек Хоук”, „Трансформърс: Последния рицар”) и Ерик Уорън Сингър („Интернешънъл”, „Американска схема”). В ролите са звезди от ранга на Джош Бролин, Джеф Бриджис, Майлс Телър, Тейлър Кич, Джеймс Бадж Дейл, Дженифър Конъли, Анди Макдауъл, Бен Харди, Джеф Стълтс и др.

Премиерата е 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *