Дени Вилньов
Дени Вилньов на сниманата площадка на „Първи контакт“

На всеки няколко години чуваме за евентуално развитие около отдавна подготвяния проект „Cleopatra“, който привлече – но и загуби – режисьори като Джеймс Камерън, Дейвид Финчър, Пол Грийнграс и Анг Лий. Продуцентите Скот Рудин и Ейми Паскал продължават да правят опити да върнат египетската кралица на големия екран, но все не им се получава, поне засега. Най-новото развитие около „Cleopatra“, ако може да се нарече така, отново е свързано с име на режисьор, който евентуално да превърне мечтания проект на Sony в реалност, и според Deadline това е Дени Вилньов.

В момента, в който пишем тази новина, още не сме имали възможност да гледаме „Blade Runner 2049“ на Вилньов, но първите реакции и ревюта са повече от положителни. Също така, Вилньов отдавна си е спечелил място в сърцата ни и определено може да се нарече един от любимите ни режисьори. Спокойно бихме го определили като един от най-добрите режисьори, работещи днес, без да очакваме някой да възрази. По принцип не бихме очаквали да чуем името му да се споменава във връзка с проект като „Cleopatra“, но защо пък не? Ако идеята или сценарият, екранизация по биографичния роман на Стейси Шиф, са привлекли вниманието му, сигурни сме, че има защо.

Но трябва да подчертаем, че засега се говори само за „преработване на проекта“ с идеята Вилньов да режисира. Което всички с лекота разшифроват като „има доста време да почакате, ако въобще нещо се получи“. Според Deadline се очаква Дени Вилньов да подготвя „Cleopatra“, докато работи по новата екранизация на „Дюн“, която ние очакваме с нетърпение.

Както може да се очаква, на този етап няма никаква информация за кастинга на „Cleopatra“ и изглежда доста малко вероятно да видим Анджелина Жоли в главната роля. Когато първоначално се заговори за „Cleopatra“ преди 7-8 години, екранизацията се готвеше специално за нея, но сега името ѝ въобще не се споменава. Няма да плачем – не ни се струваше подходящ избор, а и трябва да признаем, че след толкова рокади, силно се съмняваме точно този проект за Клеопатра някога да стигне до екрана. Ако обаче се получи и то под режисурата на Вилньов, нямаме съмнения, че той ще направи наистина специален филм. Ще ви държим в течение с всякакво развитие, ако има такова.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Оф, дано само Вилньов не влезе изцяло в комерса, особено с такива бонбонени проекти…

    1. Гледат ти се и други филми от рода на Сикарио ли

  2. Вчера изгледах Блейд Рънър 1 , да си го припомня. В събота ще гледаме 2 🙂

  3. Аре и този наби в комерса и големите проекти…Не че ми е кой знае какъв любимец… Сикарио е тъпня прехвалена и Бенисио изнесе филма, единствено Затворници става що годе. Той си беше ясен от самото начало и много го превъзнасяте този.Финчер се изтърка и вече не прави истинско кино, а TV проектчета и несмее да припари към голям проект, щото нема сили май вече, този също ще го „износят“ големите студия докато не го изстискат напълно с такива бози – Клеопатра? Бахти резила!