Само преди месец стана ясно, че Джери Зайнфелд е оглавил класацията на Forbes за най-високоплатени комици – между юни 2016 и юни 2017 година 63-годишният майстор на словесни каламбури е спечелил 69 милиона долара, резултат основно благодарение на сделка с Netflix. Неговият ситком, създаден заедно с Лари Дейвид, е една от най-успешните телевизионни комедии в миналото, а сега Зайнфелд се „завръща” със специално шоу – телевизионен филм, който ще бъде достъпен именно във вече прочутата стрийминг-платформа – Netflix продължават да добавят най-различни, оригинални творения към портфолиото си, и по този начин привличат изключително разнообразна, а също и многобройна аудитория.

Към „Jerry Before Seinfeld” е необходимо да се подходи без предразсъдъци и с ясното съзнание, че подобен формат – стенд-ъп шоу пред публика, записано и представено на екран пред още по-широк кръг публика, има хиляди почитатели. До известна степен Зайнфелд е включил теми и детайли, които могат да се открият и в забележителния му документален гег „Comedian”, но за да ви стане съвсем ясно за какво иде реч – вижте трейлъра:

В основата на материала, върху който се фокусира Зайнфелд в това представление, са спомените от младостта – от времето, прекарано на сцената на „The Comic Strip” до първата му поява във вечерното шоу на Джони Карсън. Прави му чест, че част от коментарите са построени върху негови шеги от миналото – той притежава смелостта да ги сподели без смущение и да се избъзика сам със себе си, по-скоро – със своето по-младо „аз”. Със сигурност е включено и сериозно количество архивен материал, за реализиране основната и най-важна цел на телевизионната творба – проследяване на пътя на един комик през годините, при това чрез шегите, актуални именно за различни времена и личности.

За всички почитатели, а и не само – премиерата на „Jerry Before Seinfeld”е в платформата на Netflix 19 септември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мда – колкото и да се опитваме не можем струва ми се да разберем това нещо, като как за година един човек може да изкара толкова пари …И как се превеждат подобни траншове – даже технически ми е любопитно …Три пъти в годината ? Всеки месец по малко ? Голяма шега – ако цитирам Луис Си Кей – дори да загуби 60 милиона долара – той пак ще е напред с девет милиона хе-хе….
    От всяка една гледна точка различна от тази в Америка – няма как някво шоу да струва толкова…Но там то явно си струва точно толкова …Без да е нещо кой знае какво – това със сигурност ще е раведряващо да се види ….Да благодарим, може би, на системата, която са измислили в Америка, при която талант, който е ценен се оценява, а пък ако носи и пари се оценява баш още повече и наистина…И на таланта са платили и Нетфликса са го разпространили из Европата – остава само да натиснем копчето ….

  2. Зайнфелд е неоспорима легенда, но така и не се зарибих по него.

    1. Легенда нека е Карлин. Зайнфелд е причината, поради която изключения като Карлин правят такова впечатление.