Очакваме с умерен интерес екранизацията по знаковия роман „Възвишение” на Милен Русков, чийто режисьор ще бъде Виктор Божинов. Вече ви представихме един кратък тийзър, но преди час в социалните мрежи дебютира официалния трейлър, който побързахме да споделим с вас. Припомняме ви за какво иде реч, след което може да видите рекламата:

Историята във “Възвишение” преплита исторически факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи (Филип Аврамов) и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – състояния толкова познати и на всеки съвременен българин!

Вижте официалния трейлър:

Не изглежда никак зле. Често сайтът ни е обвиняван в песимистичен поглед към българското кино, но когато видим качествени кадри в някой обещаващ трейлър, не можем да си кривим душата и го признаваме. В случая нещата са смесени. Някои прекрасно заснети сцени ни се струват твърде имитативни на големи холивудски филми от последните 20 години, което не бихме искали да го считаме като сериозен минус, защото доскоро дори и това не можехме да правим. Повече ни притесняват интериорните сцени, които напомнят на телевизионен сериал, както и поддържащият актьорски състав, където отново са наблъскани физиономии, които са ни втръснали.

За сметка на това пък ни допадат Александър Алексиев и Стоян Дойчев. От видяното можем да отсъдим, че ще пресъздадат отлично ролите на Гичо и Асенчо. Много харесваме романа на Милен Русков и се надяваме духът му да бъде представен адекватно на голям екран. Честно казано, не вярвахме, че ще го кажем, но нямаме търпение да видим как се е получил точно този български филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. от фенбойчета на филми за супергерои не сме и очаквали нещо друго освен песимизъм към българското кино 😉
  тъй че споко

 2. За да си песимист спрямо лайняното българско кино, не се изисква фенбойщина по каквото и да е. Изисква се само здрав разум и адекватни критерии.

  PS Трейлърът е средна хубост.

 3. Разгеле, най-накрая да видя съвременен БГ филм за освобождението със кадърно сглобен трейлър, от който не ми повдига и не ми избиват киселини и хронична депресия. Изглежда повече от прилично, да се надяваме, че и филма ще е ОК.
  А да, и още нещо – ТРЕЙЛЪРА ИМА ШИБАН НОРМАЛЕН ЗВУК И ПОЧТИ СЕ РАЗБИРА КОЙ КАКВО ГОВОРИ И ПРАВИ. ТОВА СИ Е ГАЛАКТИЧЕСКО ПОСТИЖЕНИЕ ЗА БГ КИНОТО!

 4. На мен пък нещо не ми допада (трейлърът). Като визия е окей, обаче тонът според мен май не е точният – в книгата е забавно-замислящ, ироничен, а тук ми бие на кух патриотизъм, тип „Клета майка България“, още повече „подкрепен“ от нелепа generic музика.

  Дано филмът да е добър де.

 5. Хммм…Този патос, който лъха от трейлъра, редуван с нелепи “ смешновати“ сценки…доста ме замисля, що за жанр ще е самият филм. Да почакаме да видим, може пък и скептицизма ми да ме лъже…Но зле залепените бради и мустаки си личат от всякъде….

 6. Да бъдем оптимисти за 5 минути. В трейлъра поне няма мандахерцащи се цици.

  Дори това си е крачка напред за бг киното 🙂

  1. Още не е късно да мушнат едно бързо изнасилване на Елена Петрова между другото 😀

 7. Касабов, размекнали сте се!
  Последните Ви няколко ревюта са направо положителни.
  Трейлърът наистина поражда очакване.