Темите във филмографията на Майкъл Уинтърботъм са толкова разнопосочни, че предизвикват искреното ни уважение за неизтощимата енергията и ентусиазъм, с които се впуска във всяко следващо киноприключение. Поредното от тях вече е готово и предстои да се срещне с публиката до края на тази година. „On The Road” е своеобразен хибрид между игрално и документално кино и проследява банда на турне, на която тепърва й предстои да завоюва своята слава – все по-популярната британска група Wolf Alice, които промотират албума сиMy Love Is Cool”. Къде е границата мужду реалност и фикция – в подобни истории е трудно да се определи, но ви предлагаме да видите трейлъра на филма в опит да отгатнете тайната на увлекателния разказ.

„On The Road” проследява четиримата членове на групата Wolf Alice от Северен Лондон във време, когато те поемат по пътищата на Великобритания, за да промотират дебютния си албум „My Love Is Cool”. Докато пътешестват от един град към следващия за планираните 16 концерта в рамките на три седмици, към групата се присъединява Естел (Лий Харви), стажант в звукозаписната компания, която има ангажимента да помага в промоционалните задължения на групата – да ги придружава и да им асистира за интервютата с представителите на местната преса. Естел се увлича сериозно по Джо (Джеймс МакАрдъл) – член на сценичния екип на групата, и през техния поглед зрителите проследяват магията и монотонния ритъм на живота по пътя, като ни се дава шанс за поглед зад фасадата на успеха на една изпълнена със страст млада рок-група, които жадуват за слава и аплаузи…

Много обичаме истории, които комбинират в себе си наблюдение с документална основа и сюжет, създаден за допълнително обогатяване и оцветяване на приключението, още повече – когато това е пътешествие. Дестинациите може би нямат голямо значение в случая – важно е да се пътува и да има музика! Искаме да видим следващия филм на Уинтърботъм, защото сме почитатели на неговия специфичен почерк и сме сигурни, че винаги с нещо може да ни изненада.

След като дебютира миналата година на фестивала в Лондон през есента и беше показан в Берлин, Сиатъл, Сидни, Тайпе и Сараево (в Босна и Херцеговина прожекцията е била онзи ден), „On The Road” ще се появи в широко разпространение на кино във Великобритания на 29 септември 2017. За Щатите и други дестинации – все още няма информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *