lastweektonight-abrams-r2d2

С любопитна задача се е заел в момента Дж. Дж. Ейбрамс – освен с продуцентските задължения по различни проекти, той е „надзиравал” възстановяването в цифров вид на култовата хорър-класика „Phantasm”, направено от уважение към работата на Дон Коскарели, а в момента се подготвя съвместни действия по антология заедно с Лари Коен, друга икона на В-movie-творчеството, написал и режисирал десетки култови филми през годините. Във филмографията му са „It’s Alive”, „The Stuff”, „Maniac Cop”, „Return of the Magnificent Seven”, а сред най-новите заглавия, върху които е работил, са „Phone Booth”, „Cellular” и „Captivity”. Самият Ейбрамс участва в документалния филм, посветен на Коен – „King Cohen: The Wild World of Filmmaker Larry Cohen”, в който се появяват с интервюта и коментари за култовия творец Мартин Скорсезе, Джо данте, Рик Бейкър, Джон Ландис, Тара Рийд.

В момента Дж. Дж. Ейбрамс и Лари Коен работят по поредица и както Коен споделя пред интервю за BrokeHorrorFan, става въпрос за сериал, който ще се излъчва от кабелен оператор, и ще бъде продуциран от компанията на Ейбрамс Bad Robot:

„В момента работим заедно по една поредица с Дж. Дж. Ейбрамс, който е голям мой почитател. За всеки от бъдещите сезони сме предвидили да има по десет оригинални Лари-Коен-трилъри, всеки от тях с продължителност един час. Имаме вече почти написани два сезона, и сме готови да започнем снимки. Ако това се случи, очаква ни „ренесанс” – ще се появи голямо количество мой, при това нов материал, и част от историите ще бъдат режисирани от мен. Очаква ни трилър-антология. И много се надявам да уговорим някого за водещ, който да представя всеки епизод по забавен начин – например Кристофър Уокън…”

Нали си представяте вече колко „куул” би било това?! Двамата съмишленици се опитват в момента да продадат проекта на кабелна телевизия. Тази поредица ще бъде прекрасен трибют-реверанс към творчеството на Лари Коен през годините. Дж. Дж. Ейбрамс успява да използва авторитета и влиянието си в киносредите, за да подкрепя проекти, които са близки до сърцето му, за което заслужава адмирации и респект. Научим ли подробности, ще споделим още детайли с надеждата, че някога готовите епизоди ще стигнат и до нашите географски ширини…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *