Кадър от "The Texas Chain Saw Massacre" (1974) на Тоби Хупър
Кадър от „The Texas Chain Saw Massacre“ (1974) на Тоби Хупър

След доста сериозно чакане (снимките на филма приключиха преди повече от година), „Leatherface” на френските режисьори Александър Бюстийо и Жулиен Мори („Inside”/„À l’intérieur”, „Livid”/„Livide”) и сценариста Сет М. Шърууд, най-накрая ще види бял свят. В случай, че сте забравили, „Leatherface” е предистория на хорър шедьовъра на Тоби Хупър от 1974 г. „The Texas Chain Saw Massacre” („Тексаско клане”) и разказва за невръстните години на иконичния убиец с моторна резачка – Ледърфейс.

По конкретно, историята се фокусира върху четирима избягали агресивни душевноболни пациенти (Сам Страйк, Джесика Медсън, Сам Коулман и Джеймс Блор), които отвличат млада сестра (Ванеса Грас) и се отправят на брутално, изпълнено с насилие и кръв пътуване. По петите им са двойка тексаски рейнджъри (Фин Джоунс и Стивън Дорф), единият от които умопомрачения Хал Хартман, който е на мисия да си отмъсти на тийнейджъра, който ще се превърне в Ледърфейс.

BloodyDisgusting съобщават, че „Leatherface” ще се появи по DirecTV на 21 септември, а на VOD и в ограничен показа в киносалоните, от 20 октомври. Заедно с това от хорър ориентирания сайт, ни предлагат и първия снимков поглед към филма, който е прилично кървав. Вижте.
leatherface-movie-images
leatherface-image
leatherface-images

Нямаме много големи очаквания към този филм (един от основните ни проблеми е, че е сниман в България, а знаете какво е качеството на подобни продукции), но имаме надежди, които се крепят главно на режисьорското дуо Александър Бюстийо и Жулиен Мори. Те ни обещават „брутален и нихилистичен „road movie” и познавайки творчеството им, смятаме, че имаме шанс поне за наистина качествена бруталия. В очакване сме на първия трейлър.

Още веднъж,  режисьори на „Leatherface” са Александър Бюстийо и Жулиен Мори, по сценарий на Сет М. Шърууд. В ролите освен вече споменатите Сам Страйк, Джесика Медсън, Сам Коулман, Джеймс Блор, Ванеса Грас, Фин Джоунс и Стивън Дорф, ще видим и няколко български лица като Юлиян Костов, Деян Ангелов и Велизар Бинев, както и Лили Тейлър като канибалския патриарх Върна Сойър.

Премиерата на филма е на 21 септември по DirecTV и на 20 октомври в кината и на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *