Ударите при сервис звучат като изстрел! Забавихме се сериозно с тази новина за „Borg vs McEnroe, не защото не е вдъхновяваща – напротив – кефи ни и изборът на ненормалния Шая Лебоф, който сме убедени, че ще бъде „100-про” Макенроу; предизвикателен е и страхотният дългокос чаровник Сверир Гуднасон, който ще влезе в ролята на „железния” Борг… Просто не искахме да ви разсейваме, докато вървят „обикновените” мачове на Уимбълдън, а да фокусираме вниманието ви върху факта, че днес и утре са двата последни дни на турнира – и ще стане ясно кой ще бъде победител за 2017 година. Именно там, на британска земя, са се разразявали част от „битките” между съперниците Борг и Макенроу преди повече от три десетилетия…

Отсега можем да гарантираме, че „Borg vs McEnroe ще предизвика сериозен интерес, при това не само сред фанатично преданите на тениса спортни маниаци, а и сред всички онези, които помнят любопитни факти, нестандартно поведение, отривисти реакции. По-младите поколения ще трябва да разчитат на допълнителна информация за времето на двамата колосални тенисисти, а за всички киномани съществува още една важна притегателна сила – актьорите.

Скромното ни мнение е, че дебютантът режисьор Янус Метц Педерсен е подходил дръзко, но и много правилно в избора на скандалджията Шая Лебоф за ролята на Джон Макенроу – колкото и да не го долюбваме понякога, не може да не му признаем, че като се захване с някоя сериозна роля, често се справя блестящо с нея. По повод Сверир Гуднасон – признаваме, че не сме го гледали достатъчно, че да имаме лични впечатления, но ни допада северната му, сурова красота, а очевидно и се е постарал да влезе във форма за неизбежните тенис-предизвикателства. В ролята на треньора на Бьорн Борг е Стелан Скарсгард  и вече потриваме доволно ръце в очакване да видим как е екранизирано легендарното съперничество между „Огъня и леда”.

Изкушаваме се да припомним краткия (за момента) синопсис:

Borg vs McEnroe” е филм за една от най-големите световни икони Бьорн Борг и неговия най-сериозен противник, младия и талантлив Джон Макенроу, както и за легендарния им дуел по време на финала на турнира Уимбълдън през 1980 година. Това е история за двама мъже, които се превръщат в легенди, и за цената, която трябва да платят…

Премиерата на шведската продукция, режисирана от датчанина Янус Метц Педерсен по сценарий на Рони Сандал, в която, освен Гуднасон, Лебоф и Скарсгард, участват и Тува Новотни, Робърт Емс и други, предстои на 8 септември в Норвегия; от 15 септември ще бъде на екран в Швеция, а от 22 септември е по кината на Великобритания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ако тея двамата заковат ролите, определено ми мерише на номинации………….