Photography By Myles Aronowitz

…и след петте месеца колебания Мел Гибсън отпада като режисьор на „Suicide Squad 2”! Да, мъчно ни е да го кажем, защото – при все негативното му отношение към „спандекса” – имаше сериозни очаквания за брутален, натуралистичен екшън, но явно няма да се случи този път. Според Deadline, Warner Bros. и DC Films са се спрели на испанския режисьор Жауме Колет-Сера. Във филмографията му присъстват филми като „Orphan”, „Опасни води”, „Без име”, „Директен полет”, „Среднощно преследване”, а сега ще добави и втората част на успешния като боксофис резултати, но възненавидян от критика и публика „Отряд самоубийци”.

За момента няма финално потвърждение, че Колет-Сера заменя Дейвид Ейър, но се очаква да го оповестят съвсем скоро, пък и каталунецът вече е доказал, че може да се справя успешно и в рамките на по-малък бюджет да създава печеливши филми. Уил Смит и Марго Роби ще влязат повторно в ролите си на Дедшот и Харли Куин, което беше най-важната цел на продуцентите. Твърдеше се, че проблемите на оригиналния филм се коренят най-вече във факта, че Ейър е написал сценария за шест седмици и впоследствие не е успял да се справи с „разминаването на тона” между отделните епизоди, заради което трябвало да се наеме друга компания, която да премонтира филма и финално в киносалоните се излъчваше тази „продуцентска” версия.

Притеснителен в случая с продължението на „Отряд самоубийци” е фактът, че сценарият е дело на Адам Козад, чиито единствени реализирани текстове до момента са трагичния „Джак РайънТеория на хаоса” и миналогодишния „Легендата за Тарзан”. Все още няма фиксирана премиерна дата за новия бандитско-супергеройски филм, а снимките може би ще започнат по някое време догодина, след като всички в екипа са наясно със сценария и какво, как и защо трябва да се прави.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *