Летният сезон обикновено бележи две събития в територията на седмото изкуство: блокбастър чудовища и нов филм на Уди Алън. А предвид, че разгарът на лятото е зад ъгъла и режисьорът с ритуална устременост успява да завършва филм след филм всяка година, някои от нас нетърпеливо бяха наострили уши за тазгодишното му произведение.

Припомняме, че миналата година Алън отбеляза първата и втората си колаборация с Амазон за пълнометражния „Café Society”, а по-късно беше пуснат и първият сериал в дългогодишната кариера на режисьора – „Crisis in Six Scenes”. Уди Алън определено не е в най-добрата си форма през последните години, но филми като „Син жасмин“ и „Вики Кристина Барселона“ продължават да ни припомнят защо го пазим на специално място в сърцата си. Така продължаваме да следим късната му кариера с интерес и затова се учудихме на новината, че премиерата на подготвяния „Wonder Wheel” ще бъде на 1 декември, а зимната премиера, както знаем, обикновено сигнализира евентуално място сред Оскаровите претенденти.

Wonder Wheel” все още не се е сдобил с официален синопсис, но действието ще е ситуирано около Кони Айлънд през 1950 година. Надявам се този път историческия контекст да бъде спазен по-добре и декорите да не седят бутафорно като в „Café Society”.

В ролите ще бъдат Кейт Уинслет, Джъстин Тимбърлейк, Джуно Темпъл и Джим Белуши.

Уди Алън никога не е бил най-големият промоутър на филмите си (с изключение на фестивала в Кан, където винаги бива посрещнат топло), но може би има шанс скорошната му поява в разговор, излъчен на живо през Facebook да отбележи промяна и в това отношение.

Засега единственият филм, с който „Wonder Wheel” ще се „състезава“ на 1 декември е „The Disaster Artist” с Джеймс Франко.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *