Срещи и разминаване на поколенията, както и представите им за сърдечни тръпки – ще кажете, колко тривиално! Но ако поредната история е разказана с интересна компания от актьори, ако младежът в главната роля е нестандартен типаж, прави приятно впечатление дори само в няколко кадъра и напомня мнооого бледо (и само визуално) младия Уди Алън, няма ли да направите изключение и да погледнете (поне) трейлъра с любопитство? За нас отговорът беше „да”, предлагаме да сторите същото.

Нека кажем от самото начало – дори само фактът, че Джеф Бриджис е в компанията, превръща „The Only Living Boy in New York” в задължителен. Актьор от неговата класа може да си позволи всичко – и ние ще държим да го видим. В екипа участват още Пиърс Броснан, Синтия Никсън, Кейт Бекинсейл (къде се беше изгубило това момиче, изглежда наистина прекрасно!) и младият Калъм Търнър – в ролята на неговия герой първоначално е щял да бъде Логан Лърман, а после и Майлс Телър.

Всъщност „The Only Living Boy in New York” проследява историята на начинаещ писател, според когото прекрасният Ню Йорк вече е изгубил своята душа. Той случайно среща един съсед (и събрат по перо), от когото попива мъдростта на годините, а малко по-късно започва и връзка с любовницата на собствиния си баща… Сюжетът на Алън Лоуб е вдъхновен до известна степен от „Абсолвентът” – и тази асоциация не е породена само от песента на Саймън и Гарфънкъл! Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Томас Уеб (Търнър) е току-що дипломирал се син на издател и артистична майка, който се опитва да намери своето място в света. Изнася се от семейното гнездо и на новото място се сприятелява със съседа W.F. (Бриджис) – алкохолизиран писател, който раздава щедро вселенска мъдрост с всяка своя чаша уиски. Светът на Томас се променя кардинално, когато той открива, че баща му (Броснан) има връзка с доста по-млада жена (Бекинсейл). Решен да прекрати тази афера, младият Томас се оказва в леглото на съблазнителката. Нещата в живота се развиват главоломно с поредица от събития, които карат младежа да преосмисли всичко, свързано със света на семейството му и него самия…

След известно количество години, прекарани във вселената на „The Amazing Spider-Man”, Марк Уеб се завръща към по-скромните като бюджет, драматични истории, които напомнят неговия прекрасен „(500) Days of Summer”. С участието на такъв актьорски екип, в който трябва да добавим и Киърси Клемънс в ролята на мацката, която иска да си останат „само приятели” с главния герой, сме сигурни, че колкото и прозаично-романтична да изглежда историята на „The Only Living Boy in New York”, ако ни се удаде случай – ще му дадем шанс да ни очарова или обратното, кой знае…

За направата и разпространението на филма отговарят Amazon Studios and Roadside Attractions, той ще може да бъде видян на екран в Щатите от 11 август 2017.

MV5BMjAyNzM0MDYzMF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDYzODY2MjI@._V1_SY1000_CR0,0,750,1000_AL_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments