Въпреки че предстоящият режисьорския дебют на сценариста Алекс Гарланд („Never Let Me Go”, „Плажът”, „28 дни по-късно”, „Проектът: Sunshine”, „Дред”) „Ex Machina” събира в едно три от най-любимите ни типа филми – фантастика, камерна история и сексуален психотрилър – и съответно е в челните места в списъка ни с най-очаквани заглавия, не сме следели отблизо развитието на проекта.

Всъщност, единственият път, когато сме писали за него, беше при обявяването му преди повече от година и половина, а това, което пропуснахме да отбележим, беше изборът на главните действащи лица, които са Оскар Айзък, Домнал Глийсън и Алисия Викандер. Сега обаче е време да влезем в час, а поводът са първите официални кадри от филма. Веднага след това си припомнете и официалния синопсис.

Алисия Викандер

Оскар Айзък и Домнал Глийсън

Ex Machina” е напрегнат психологически трилър за отношенията между двама мъже и красива жена робот – Нейтън (Айзък) е милиардер програмист, който кани в отдалеченото си имение младия служител Кейлъб (Глийсън), за да участва в тест, свързан с робот притежаващ изкуствен интелект и изкусително женско тяло (Викандер). Филмът изследва идеи за естеството на съзнанието, емоциите, сексуалността, истината и лъжата.

На този етап няма какво повече да коментираме. Филмът се чака с голямо нетърпение (то няма как другояче с подобна история) и сме убедени, че ще бъде добър. Единственото, което може да ни разколебае, е, ако първият трейлър, който се очаква съвсем скоро, се окаже някаква непоносима трагедия. Но не вярваме Гарланд да се изложи по подобен начин.

А сега, ето още малко допълнителни подробности за филма, които Оскар Айзък сподели пред The Playlist:

„Филмът е ситуиран в не много далечно бъдеще – всъщност може дори да е в наше време, не е точно определено, а действието се развива в една къща или технически комплекс. Аз играя милиардер програмист, който разработва алгоритми за най-популярните търсачки в света и който никой не виждал или чувал отдавна. Един от неговите служители печели правото да го посети в къщата му в Аляска и да тества най-новото му изобретение, което се оказва робот в женска форма, който може да има, а може и да няма съзнание. Филмът е алегория за човешкия опит и за това как никога не можеш да знаеш дали света е такъв, какъвто го виждам аз или какъвто го виждаш ти. Можем да опитаме да го опишем един на друг, но никога няма да знаем наистина, а това е наистина удивително.”

Още веднъж, режисьор на Ex Machina” е Алекс Гарланд, а в ролите са Оскар Айзък, Домнал Глийсън и Алисия Викандер.

Британската премиера е 23 януари 2015.

Алисия Викандер.

Робот, който изглежда като Алисия Викандер, като нищо ще ни превърне в ASFR-яни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *