Може би е заради обичта ни към романтични истории от минали времена, а вероятно и поради пристрастеността ни към мюзикълите, но в момента в който видяхме трейлъра на „The Greatest Showman”, си казахме успокоени – дълго подготвяният проект вече е факт, очакваме декември!

Вярно е, че за голяма част от екипа ни е изкушение и удоволствие да виждаме превъплъщенията на Хю Джакман през годините, пък и той притежава изключителната способност да се вмъква в какви ли не персонажи – и да не изглежда нелепо в нито една от ролите си (може филмът да не е много добър, но неговото изпълнение винаги е на ниво), така че си признаваме колко голяма доза пристрастност вкарваме тук, но това не пречи на възхищението, че все още има хора, които да посветят време, талант и финанси, за да създадат филм, посветен на … шоу бизнеса и цирковото изкуство от XIX век!

Ако трябва да бъдем абсолютно честни, има известно прекаляване със „захарността” в този първи трейлър и опита да се преразкаже набързо целия сюжет не работи в услуга на първото впечатление. Освен това Мишел Уилямс стои малко като „нарисувана” с тази миловидна усмивка на добрата, разбираща съпруга, ала в такива случаи си припомняме, че скептично-циничният поглед е подходящ за друга епоха и други сюжети.

В тази история един мъж осъществява мечтата си да осигури достоен живот на любимото си семейство, но и осигурява впечатляващо поле за изява на разнородни таланти, които притежават умения – и те могат да бъдат организирани така, че да печелят от способностите си, като забавляват публиката. Още един „недостатък” на първия трейлър е липсата на оригинална песен, изпълнявана от Джакман, ама то не може всички „екстри” от първия път…

Ето какво споделя споделя Хю Джакман пред Entertainment Weekly:

Всички повтарят, че не се е появявал оригинален мюзикъл в продължение на повече от 20 години. И основната мисъл беше, че ако нямаш сигурните хора и познатия материал, няма как да се случат нещата. Именно затова подготовката отне толкова много време.

След седем години подготовка най-сетне мечтаният проект на Джакман е реалност. Ето какво гласи и кратичкият (за момента официален) синопсис:

Вдъхновен от Имагинариума на Финиъс Тейлър Барнъм, „The Greatest Showman” е оригинален мюзикъл, посветен на раждането на шоубизнеса и разказва историята на един човек с идеи, който тръгва буквално от нищото и създава спектакъл, който се превръща в световна сензация.

thegreatestshowman-1024x555

Режисьор на „The Greatest Showman” е Майкъл Грейси, оригиналните песни са написани от Бони МакКий, Джейк Шиър, Брайън Лапин, Джъстин Пол и Бенц Пасек. Сценарият е дело на общите усилия между Майкъл Арндт, Джени Бикс и Бил Кондън. В актьорския екип освен Джакмън и Уилямс, таланти доказват Зак Ефрон, Зендая, Ребека Фъргюсън, Пол Спаркс, Яхия Абдул-Матийн и др.

Премиерата на (надяваме се) фееричното и вдъхновяващо визуално и музикално шоу ще бъде на 25 декември 2017 – can’t wait!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *