Изглежда просто невероятно, обаче ровихме старателно из сайта – и не успяхме да открием някъде да сме споменавали „Breathe” – филмът, който всъщност се оказа режисьорски дебют на Анди Съркис. Вече е предвидено, че европейската му премиера може да се очаква в програмата на Лондонския фестивал през есента като откриващ филм, което предполага, че може да е минал през Телюрайд или Торонто преди това.

В основата на „Breathe” е истински случай, в които един мъж, поразен от полиомиелит, намира сили да живее благодарените на любовта на живота си.

Главните роли в този любовна история са поверени на Андрю Гарфийлд – харесваме и уважаваме това момче, защото не се бои да приема всякакви предизвикателства, и на звездата от „The CrownКлер Фой. Прави впечатление, че Гарфийлд е придобил типично „бритиш” излъчване, което очевидно е задължително в случая и доста му отива, а от няколкото трейлърни минути оставаме с впечатление за филм в епоха, който би предизвикал интереса на широк кръг, предимно по-възрастна публика. Ето какво може да научим за историята във филма от официалния му синопсис:

Красив, влюбен в приключенията и умен, Робин (Гарфийлд) е в началото на живота си, който обещава чудеса, но внезапно е поразен от полиомиелит. Красвата му съпруга Диана (Фой) не се вслушва в съветите на докторите и го води в дома им. С безрезервно посвещение и безкрайна обич, с упоритост и вяра в нереализираните възможности двамата преодоляват неговата парализа и му гарантират свободата да бъде част от семейството си. Те отказват бъдат подвластни на неговото страдание и успяват да променят живота на другите чрез сила, постоянство и жажда за живот. „Breathe” стопля сърцето и отдава чест на смелостта и човешките възможности, които, окрилени от любовта, винаги се оказват безкрайни. Това е едда любовна история за живота, в който всеки дъх може да се окаже последен, но го поемаш с радост и благодарност към съдбата…

Даваме си сметка, че ако режисьор на филма не беше Анди Съркис (докога ще чакаме неговата „Книга за джунглата”…), нямаше да сме толкова благосклонни към „Breathe”, но някак си уважението към неговия талант ни задължава на този етап да очакваме най-малкото с любопитство филма, пък ако се окаже недобър и/или прекалено сантиментален – няма да си кривим душата и ще споделим.

плакат

В актьорския екип на „Breathe” участват още Хю Боневил, Том Холандер, Миранда Рейсън, Даяна Риг и др. Филмът ще се появи на екран в Щатите на 13 октомври, а две седмици по-късно – и във Великобритания. Да видим дали би дошъл по някое време и у нас…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. На първата снимка Гарфийлд ми замяза малко на ранния Джак Никълсън 😀 Инак на първо четене филмът намирисва на Oscar bait, в което няма лошо де – и двамата актьори са доста добри и заслужават признание.

  2. Оскар бейт ок, ама мен нещо почна да ме дразни, че Гарфийлд тръгна по тоя тъч. Кадърен актьор е, жалко.