Крайно време беше – при положение, че филмът излиза през септември, Fox Searchlight като че ли се забавиха малко с трейлъри на „Battle of the Sexes”… а пък ние изчакахме, за да ви ги покажем и двата, излезли до момента. В основата на филма е реалната история за истинското съперничество между Били Джейн Кинг и Боби Ригс на тенис-корта, с огромната амбиция да се привлече вниманието на публиката върху вечния въпрос за равенството между половете… и не само.

Вижте колко добри са Ема Стоун и Стив Карел, дори и само в няколко кадъра…

Очевидно се различава перспективата, в която са поставени героите в двата трейлъра. Макар да няма разграничение кой за коя територия е, във втория има по-специален акцент върху колебанията на Кинг и зараждащата се романтична връзка с героинята на Андреа Райзбъроу, и като че ли Ема Стоун е „избутана” на преден план. Вярно е, че момичето притежава талант, пък и се сдоби с Оскар за изпълнението си в „La La Land”, но Стив Карел в никакъв случай не отстъпва в ролята на шантавия перко Ригс. Напротив, според нас именно той ще обере овациите!

Визията и саундтракът ни отвеждат директно в 70-те години на ХХ век, което е страхотно постижение във века на съвършените технологии. И тъй като режисьори са съпрузите Джонатан Дейтън и Валери Фарис, отговорни за „Мис Слънчице” и „Ruby Sparks”, а сценарист е Саймън Бюфой (носител на Оскар за „Беднякът милионер”), някак си ни изпълва допълнителна сигурност, че филмът ще бъде задължителен за гледане подобно на много други, образно казано по-скромни продукции, без знанието за които представата ни за световната киномозайка няма как да бъде пълна.

Постерът, който трябва да вдъхнови хората да видят филма, е доста… посредствен, макар с „oldies”, 70-тарски шрифтове. Надяваме се, че е само първи, защото цайсатите герои биха били много по-привлекателен магнит за публика.

плакат

Изкушаваме се да напомним отново официалният синопсис:

През 1973 година един изпълнен с напрежение тенис мач изправя един срещу друг Били Джейн Кинг (Ема Стоун), номер едно в световната ранглиста срещу бившия шампион и сериен измамник Боби Ригс (Стив Карел), като тази среща е наречена „битката на половете” и се превръща в най-гледаното (за времето си) спортно телевизионно събитие. Тази среща възбужда въпроса за равенството между половете и се случва във времето на активно движение на феминистките. Попаднали в центъра на медийното внимание, двамата са противници и на корта, и пред камерите, но същевременно всеки от тях води и други, лични и важни битки. Кинг е подкрепяна от любящ съпруг, който застава до нея в исканията за равностойно заплащане, а тя самата трябва да се справи със своята сексуалност. Ригс от своя страна е готов да заложи всичко – наследство и репутация, единствено с цел да възроди своето славно минало. Били и Боби успяват да изнесат един истински спектакъл на корта, като „дуелът” между тях подклажда вечните спорове между мъже и жени – навсякъде по света…

В ролите, освен вдъхновяващите Карел и Стоун, ще видим още Елизабет Шу, Сара Силвърман, Алън Къминг (много любим!), Андреа Райзбъроу, Ерик Кристиан Олсън, Натали Моралес, Остин Стоуел, Уолъс Лангъм, Джесика МакНамий, Мики Съмнър и Бил Пулман.

Премиерата на „Battle of the Sexes” е на 22 септември 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *