Признаваме си, че не смогваме да отразим всичко, което ни се иска от фестивала в Кан, но на някои пропуски все пак им идва времето, било то и със закъснение. Много държахме да ви представим новия филм на корейския режисьор Хонг Санг-Су, който тази година присъства в програмата на Кан с цели две произведения. „The Day After” е един от 18-е участника в официалния конкурс, а „Claire’s Camera” ще бъде прожектиран извън конкурса.

Предлагаме ви първо да се запознаете със синопсиса:

„Днес е първият работен ден на Ареум в малко издателство. Шефът ѝ, Бонгван, е обичал и наскоро се е разделил с жената, която преди е работела за него. Тази сутрин жененият Бонгван излиза от дома си и се отправя към работа. Спомените за жената, която го е изоставила, го измъчват. Същият ден съпругата му открива любовно писмо, нахлува в офиса и обърква Ареум за бившата любовница“

Ето го и обещания трейлър:

Въпреки че трейлърът е доста скромен ни заинтригува светлината, в буквален и преносен смисъл, в която е представен главният герой. Харесва ни смълчаната, меланхолична атмосфера, която липсата на цветове и ритъмът на кадрите диктуват. Краткотрайното спиране на Бонгван пред входната врата загатва неговата раздвоеност, а забързаната му походка сигнализира неспокойствие и вероятно някакво вътрешно търсене. Най-много от всичко видяно обаче ни хареса, че е заложено изцяло на визуалното внушение и отсъстващият диалог идва като свежа глътка въздух. Темата за изневярата очевидно ще е основен проблем, който филмът ще разглежда и смятаме да му отделим време, пък дано имаме късмет да е и на някой от българските кино-фестивали.

Филмът бележи и четвъртата колаборация между Хонг Санг-Су и звездата на миналогодишния хит „The HandmaidenКим Мин-хее.

За десерт ви оставяме с един официален постер:

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *