„Страхът превръща хората в чудовища”. Това е рекламното изречение на изключително обещаващия психологически хорър-трилър „It Comes at Night”, който предизвика сериозни вълнения (под формата на доста положителни реакции) на вдъхновения от „Сиянието” Overlook Film Festival.

Филмът е дело на режисьора Трей Едуард Шулц („Krisha”) и разказва за баща (Джоел Еджъртън), който научава, че злото, което дебне семейството му извън техния дом, е само прелюдия на ужаса, който идва отвътре. Живеейки относително спокойно в къщата си, изолирани от неестествената заплаха, която тероризира света, крехкият домашен ред, който мъжът е изградил с жената и детето си, е поставен на изпитание с пристигането отчаяно младо семейство, което търси убежище. Въпреки най-добрите намерения и на двете семейства, с приближаването на ужаса отвън, параноята и подозрението се покачват и събуждат нещо скрито и чудовищно вътре в бащата, който научава, че защитата на семейството му идва с цената на душата му.

Следвайки фестивалната премиера, A24, които са отговорни за разпространението на едни от най-добрите и оригинални филми през последните няколко години, представиха първия трейлър на „It Comes at Night”, който ни запознава с атмосферата и тона, без да издава основната мистерия. Вижте.

Изглежда прекрасно. Някои критици сравняват атмосферата на „It Comes at Night” с тази на страхотния „Вещицата” (също разпространяван от A24) и ние сме склонни да се съгласим – напрежението и ужасът са почти веществени. Не бихме пропуснали да видим филма, дори и да не обожавахме подобни камерни хорър-трилъри. Дано дойде на някой роден фестивал.

Вижте и един постер.

плакат

it_comes_at_night_xlg

Режисьор и сценарист на „It Comes at Night” е Трей Едуард Шулц („Krisha”), в ролите са Джоел Еджъртън, Кармен Еджого, Райли Кийо, Кристофър Абът, Келвин Харисън Джуниър и други.

Премиерата е 9 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *