Не намираме „Дзифт” и „Love.net” за нещо (кой знае колко) специално, но са два от съвременните български филми, ефектът от които не е било непреодолимо желание да си изтръгнем ноктите. Затова и сме любопитни да видим най-новия проект на техните продуценти, озаглавен „Вездесъщият”, чиято рекламна кампания повдига въпроса „Какво правиш, когато никой не те гледа?”.

Филмът е дело на режисьора Илиян Джевелеков („Love.net”) и разказва за работещия в рекламна агенция писател Емил Борилов, който в опит да направи равносметка на живота си и в търсене на оригинален сюжет, решава да заснема хората и живота около себе си с десетки скрити камери. Той открива, че нищо не е каквото изглежда и много скоро се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи.

Вижте първия тийзър трейлър.


Музикалното оформление направо ни съсипва! Трудно ни е да се отърсим от него и да погледнем обективно на видяното. Като цяло, не смятаме, че това е най-добрият тийзър, който сме гледали (дори и в сравнение с други български филми), но историята ни се струва интересна и ни е любопитно какво се е получило като краен резултат. Надяваме се „Вездесъщият” да е на нивото поне на предишния филм на Джевелеков и той да покаже някакво творческо развитие в положителна посока.

Вижте и няколко ранни тийзъра заедно с динамични плакати на героите.

Режисьор на „Вездесъщият” („Omnipresent”) е Илиян Джевелеков, който е и сценарист наравно с Матей Константинов. В ролите са Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Михаил Мутафов, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Ирмена Чичикова, Борис Луканов и други.

Премиерата е 13 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Идеята за история е наистина интересна …но българският резултат е виден от сега …
    Актьорите се опитват – и зрителите не им вярват ….Разминаването е глобално ….
    Главният протагонист не може да ме трогне – независимо колко огледала чупи ….

    Отн. самата история – сещам се за първия филм на Андрея Арнолд …Red Road …..който от видеонаблюението и поледвалата история произведе такъв опустoшоителен съспенс …a major cinematic experience…За съжаление, ако искам да гледам нещо яко на български явно ще трябва сам да си го направя ….