Време е отново да отидем там, „където никой не е стъпвал”. След доста препятствия, изразяващи се в смяна на шоурънъри и отлагане на премиерни дати, най-новият сериал от Стар Трек вселената – „Star Trek: Discovery”, е на път да се „телепортира” на малките екрани. Това ще стане през есента, а дотогава, сигурни сме, ни очакват един куп реклами, първата от които беше представена вчера от CBS.

Преди да видите трейлъра, припомняме, че действието на „Star Trek: Discovery” се развива в „prime” таймлайна, няколко години преди „Star Trek: The Original Series” – преди Кърк, Спок и Ентърпрайз, и за първи път в историята на поредицата, главният герой няма да бъде капитан. Тук тази чест се пада на първия офицер на кораба „Discovery”. Това е Мишел Бърнам, известна като „Номер едно”, чиято роля се изпълнява от Соника Мартин-Грийн („Живите мъртви”).

Вижте трейлъра.

https://www.youtube.com/watch?v=C617-CS4Vsg

Доста хора се оплакват, че цялостната визия е неподходяща за „prime” таймлайна и изглежда доста по-близо до „Kelvin” таймлайна, създаден от първия от новите филми на Дж. Дж. Ейбрамс. Освен това оплакванията са, че героите открито говорят за нападение на противници, а не се опитват да постигнат мир, което е основен елемент (философия) на поредицата.

Нас лично тези неща не ни притесняват – не сме чак такива религиозно отдадени фенове и можем да преглътнем подобни неща (особено след като не сме гледали и не знаем контекста). Това, което не можем да преглътнем обаче, е евтинията, която лъха от част от кадрите (изглежда като мини уеб-сериалче, продуцирано за два и петдесет), както и забележително дървената актьорска игра. Надяваме се следващите реклами да ни покажат нещо по-качествено. На този етап бихме дали шанс на един епизод само защото сме фенове.

Повече подробности за „Star Trek: Discovery”, включително информация за героите и актьорите, които ги изпълняват, може да откриете в новините ни до момента, а за финал ви предлагаме няколко снимки, както и първия официален постер.

star-trek-discovery-img02-20170518 star-trek-discovery-image-9 star-trek-discovery-image-8 star-trek-discovery-image-6 star-trek-discovery-image-7 star-trek-discovery-image-3 star-trek-discovery-image-2 star-trek-discovery-image-1 DAECSPFU0AAdZBb

Star Trek: Discovery” е създаден от Брайън Фулър и Алекс Курцман, а шоурънъри са Гретхен Бърг и Арън Харбъртс („Pushing Daisies”). В Щатите епизодите на сериала ще се излъчват по CBS Network и All Access, а в останалата част от света по Netflix.

Премиерата е предвидена за тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Изглежда достатъчно добре, за да ми поразбуди задрямалия като лятна следобедна дрямка хайп за всичко Трек-ово, но се опасявам, че няма да просперира дълго след поредицата глупости, които нароиха юнаците от Парамаунт, за да отчуждят дори и най-заклетите трекита от франчайза. Дано оживее повече от сезон-два.

  2. Спойлер за „Живите мъртви“, ако изобщо е останал някой, който гледа сериала… и на когото му пука какво се случва в него: когато в крайна сметка героинята на Соника Мартин-Грийн си замина, беше глътка свеж въздух, тъй като вече няма да се налага да й търпим бездарната мелодраматична мутра. Заради нея (основно) засега не мисля да тествам тоя „Стар Трек“, който така или иначе е доста meh като излъчване от трейлъра.

    1. Прочетох спойлера, но не ме спойлна, защото не знам коя е тази 🙂