Роман Полански и Ева Грийн
Роман Полански и Ева Грийн

В края на миналата година за пореден път съдебната система на Съединените щати отсъди против Роман Полански и той все още ще бъде арестуван в момента, в който стъпи на територията на страната по обвинения (с 40-годишна давност) за секс с малолетна и бягство от правосъдието. Това обаче, точно както и през последните четири десетилетия, не му пречи да работи и да представи на предстоящия фестивал в Кан най-новия си филмBased On A True Story” („D’après une histoire vraie”), който, както и всеки друг негов проект, очакваме с повече от голям интерес.

Припомняме, че „Based On A True Story” е по сценарий на Роман Полански и Оливие Асаяс („Облаците на Силс Мария”, „Личен купувач”), базиран на едноименния роман на Делфин дьо Виган, разказващ за писателка, която минава през тежък период, след като последната ѝ книга привлича вниманието на обсебена маниачка.

В главните роли са Еманюел Сание като писателката и Ева Грийн като вманиачената читателка. Именно тях виждаме, при това в интимна сцена, на първата снимка от филма.

based-on-true-story-20170509

Малко са имената на режисьорите, които могат да ни развълнуват истински, когато става дума за сексуално заредени психологически трилъри и  Роман Полански е едно от тях (в случай, че искате да знаете, другите са Пол Верховен, Дейвид Кроненбърг и Брайън Де Палма). Полански е всепризнат майстор на киното и нямаме никакво съмнение, че „Based On A True Story” ще ни допадне адски много. Надяваме се покрай премиерата на филма в Кан да видим и трейлър.

Още веднъж, режисьор на „Based On A True Story” е Роман Полански, който е и сценарист наравно с Оливие Асаяс, по романа на Делфин дьо Виган. В ролите са Еманюел Сание, Ева Грийн, Венсан Перез и Алексия Сефероглу.

Премиерата е този месец в Кан, но точната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *