За наше огромно съжаление (а сигурни сме, че и за още хиляди, да не кажем милиони други хора), преди малко повече от месец, блянът на феновете да видят реализирана последна част от замисления като трилогия „Хелбой” на Гийермо дел Торо бе убит от самия режисьор, който сподели в туит, че „Хелбой 3” е окончателно мъртъв. Точните му думи бяха:

Хелбой 3”: Съжалявам, но трябва да съобщя, че говорих с всички страни. 100% продължението няма да се случи. И това е окончателно.

Въпреки че не бяхме изненадани от това развитие на нещата – Гийермо дел Торо честичко има проблеми с проектите си (да не споменаваме заглавия, че се натъжаваме), все пак останахме доста разочаровани, тъй като доста харесваме първите два филма (особено втория) и се надявахме да видим как ще завърши всичко и каква ще е съдбата на Хелбой, на когото беше предопределено да възвести апокалипсиса.

Дейвид Харбър
Дейвид Харбър

Причините да не се получават повечето проекти на Дел Торо са финансови (големи бюджети срещу не особено голяма възвращаемост) и „Хелбой 3” не е изключение. Сега става ясно, че заради предвидения мащабен завършек на историята е бил необходим още по-голям бюджет от този на втория филм и от студиото са им „изстинали краката”. Те обаче харесват франчайз потенциала на Хелбой и са решили да продължат напред с рибут.

Първоначалната информация за подготвяния нов „Хелбой” дойде от създателя на комикса Майк Миньола, който съобщи във фейсбук, че се работи по нов „R-Rated” филм с режисьор Нийл Маршал („The Descent ”) и Дейвид Харбър („Stranger Things”) в ролята на Хелбой.

В последствие THR потвърдиха информацията, като обявиха, че работното заглавие на филма е „Hellboy: Rise of the Blood Queen” и е по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и Майк Миньола. Те добавят още, че в продуцентския екип са Лари Гордън и Лойд Левин, които водят преговори с Millennium (което не е добра новина), както и Майк Ричардсън от Dark Horse Entertainment.

Както вече казахме, не сме доволни от това развитие на нещата, но сме любопитни да видим какво ще се получи. Ако Millennium застанат начело, очакваме евтинийка (като нищо част от снимките на филма може се проведат и у нас), но Нийл Маршал, когато е във форма, се справя добре с ограничени бюджети. Само малко ни притеснява това, че той не е снимал филм от 2010 и доста посредствения „Центурион” насам, но пък работата му в телевизията по сериали като „Игра на тронове”, „Западен свят” и „Ханибал” е впечатляваща. Що се отнася до Дейвид Харбър, харесваме го и можем да го видим под тоновете грим на Хелбой. Вярно, че не е Рон Пърлман, но то кой е.

В крайна сметка, без да очакваме кой знае какво, ще следим развитието на проекта и ще стискаме палци да се получат нещата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Всъщност, това е страхотна новина.

    Дел Торо може и да е супер, но неговият Хелбой няма нищо общо с Майк Миньола. С рейтинг 18+ и Дейвид Харбър (по-добър избор от Пърлман, според мен), нещата може да се получат убийствено добре 😉

  2. Като нищо може да получим един приличен Нетфликс ексклузив, което от своя страна хем може да се вмести в малък бюджет, хем да си позволи волности и брутализми, без да се притеснява за някаква многомилионна възвращаемост, хем да не се дават абсурдни пари за маркетинг, вместо да отидат за нещо далеч по-важно и смислено като сценаристи или декори. Делторовия Хелбой посмъртно не може да си избие парите, дори и днес, под дебелата сянка на Марвел/ DC мастодонтите.

    1. Много го забавиха.Рон Пърлман остаря

    2. Ужасно ме е яд за третия Хелбой…

  3. Хелбой няма нужда от R рейтинг- в комиксите няма кой знае какво насилие или език. Millenium най-вероятно ще осерат филма, а Башар Рахал ще има камео.