йоргос лантимос
Йоргос Лантимос

Едно от най-очакваните от нас заглавия тази година „The Killing of a Sacred Deer” на режисьора Йоргос Лантимос („Dogtooth”, „Омарът”) е част от състезателната програма на течащия в момента фестивал в Кан. В тази връзка вече видяхме първия официален постер от филма, а покрай утрешната му премиера, получаваме нова снимка и първи клип. Видеото е едва 20 секунди и в друг случай вероятно не бихме го отразили, но интересът ни към Лантимос и този филм в частност е толкова голям, че няма как да го пропуснем.

Припомняме, че „The Killing of a Sacred Deer” е с участието на Колин Фарел и Никол Кидман и разказва за харизматичен и доста успешен хирург (Фарел), който е принуден да направи немислима жертва, след като животът му започва да се разпада вследствие на зловещите действия на тийнейджър, който той е взел под крилото си.

В първия клип виждаме въпросния тийнейджър и героя на Фарел в разговор за хормони и окосмение. Вижте.

Малко неловко става положението накрая. Много ни е любопитно каква точно ще е драмата между двамата. Ако има намесени и сексуални отношения (The Guardian ги описва като „катастрофични”), пишете ни още една степен зарибени, въпреки че толкова очакваме филма, че едва ли е възможно да се запалим повече. В очакване сме и на първия трейлър, както и на отзивите от утрешната премиера.

За финал ето и спомената по-горе нова снимка, която предлага първия ни поглед към Никол Кидман, която влиза в ролята на жената на хирурга. Не знаем защо си мислим, че нея ще „спрат да я дават” по някое време.

никол кидман

Режисьор на „The Killing of a Sacred Deer” е Йоргос Лантимос („Dogtooth”, „Омарът”), който е и сценарист наравно с честия си партньор Ефтимис Филипоу. В ролите са Колин Фарел, Никол Кидман, Бари Коган, Рафи Касиди, Алисия Силвърстоун, Бил Камп, Съни Сулджич и други.

Филмът тръгва по кината от 3 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *