Време е за ъпдейт и на новините по адрес на проекта „Смъртоносни машини” („Mortal Engines”) – адаптацията на книгата на Филип Рийв, с която се е ангажирал неуморният Питър Джаксън. Преди време споменахме за този проект, по който се работи заедно със сценаристите на „Хобит” – Фран Уолш и Филипа Бойенс, но до миналата седмица не бяхме попадали на други значими подробности, освен очаквани снимки през пролетта в Нова Зеландия. Вече е ясно, че мистър Джаксън, в ролята си на един от продуцентите на  бъдещия филм, иска да присъедини към актьорския екип самия Елронд – Хюго Уийвинг.

Действието във филма се развива много хиляди години напред в бъдещето, когато земните градове бродят – буквално със стиймпънк ярост, чрез колела и вериги – надлъж и нашир, като взаимно се унищожават или поглъщат в битка за вечно намаляващите източници на енергия. В един от тези гигантски градове Том Натсуърти се натъква съвсем неочаквано на тайнствена млада жена от Външните земи, която ще промени живота му завинаги…

Освен Хюго Уийвинг, в проекта ще участват Роби Шийън („Fortitude”), Ронан Рафтъри („Фантастични животни и къде да ги намерим”), Хира Хилмар („Da Vinci’s Demons”), Стивън Ланг („Avatar”), южнокорейската певица и актриса Джихи („Mars”) и Лейла Джордж („Mother, May I Sleep With Danger?”). Режисьорските команди съвсем скоро ще започне да раздава дългогодишният сътрудник на Джаксън – Крисчън Ривърс, като „Смъртоносни машини” ще бъде неговият режисьорски дебют.

Финансовите „гърбове” на проекта са MRC и Universal, а Universal Pictures ще разпространява филма, който се очаква да е готов на 14 декември 2018.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *