Не можем да повярваме, че изминаха почти 10 години от смъртта на Хийт Леджър, който почина на 22 януари 2008 г., на едва 28-годишна възраст (просто е ужасно като си го помисли човек). Принципно често се сещаме за него, но вчера нямаше как да пропуснем, тъй като беше рожденият му ден (ако беше жив, щеше да навърши 38 години) и образът му изскачаше отвсякъде.

Spike избраха този ден да представят и първия трейлър на документалния „I Am Heath Ledger” на Дерик Мъри, известен с режисьорските и продуцентските си портрети на Крис Фарли, Ивъл Канивъл, Брус Лий, Стив Макуин, Джони Кеш и др. Чрез невиждани досега кадри от архива на актьора, заснети със собствените му камери, филмът предлага интимен поглед към истинската същност на Хийт Леджър, креативната му енергия и нестихващото му желание да поема рискове.

Наистина е ужасно жалко, че този човек си отиде толкова млад. Харесвахме го доста (не можем да кажем, че винаги е било така, но това няма значение) и с удоволствие бихме гледали „I Am Heath Ledger”, макар че понякога леко се дразним на подобни филми –заради грубото вмешателство в личния живот на човека и семейството му (и на воайоризма на хората като цяло) и допълнителното украсяване и възвеличаване.

Световната премиера на „I Am Heath Ledger” ще бъде на 23 април на филмовия фестивал Тайбека. От 3 май ще получи ограничено разпространение в киносалоните, на 17 май ще бъде излъчен по Spike, а от 23 май ще може да бъде закупен на DVD или Digital Download.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *