Леонардо Дикаприо, Робърт де Ниро и Мартин Скорсезе – комбинацията е толкова добра и очевидна, че направо не е за вярване, че досега не се е случила (кратки филмчета, рекламиращи казина, не се броят). Сега разбираме, че има шанс тримата да се съберат за „Killers Of The Flower Moon”, адаптация на Ерик Рот („Вътрешен човек”, „Мюнхен”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”) по книгата на Дейвид Гран, която от своя страна разказва доста любопитна действителна история, преливаща от алчност и убийства.

Действието на „Killers Of The Flower Moon” се развива през 20-те години на миналия век, когато членовете на индианското Осейдж племе забогатяват благодарение на открития в земите им нефт. След серия от неразкрити убийства на членовете на племето, наскоро създаденото ФБР и младият му директор Дж. Едгар Хувър се намесват и това е едно от първите им големи разследвания от този тип. Ето един леко съкратен, но официален синопсис на книгата, която определено предизвика интереса ни:

През 1920-те години най-богатият народ на света (на глава от населението) са членовете на индианското племе Осейдж в Оклахома. След като в земите им е открит нефт, те започват да се возят в луксозни автомобили, да строят имения и да изпращат децата си да учат в Европа. Изведнъж, един по един започват да умират, а семейството на една жена – Моли Бъркхарт, става основна мишена за убийците. Роднините ѝ умират от огнестрелни рани или отрова и това се оказва едва началото.

В последните дни на Дивия запад много от хората, дръзнали да разследват убийствата, също стават жертви. Когато смъртните случи стават 24, ФБР се заема със случая и Дж. Едгар Хувър се обръща за помощ към бивш тексаски рейнджър на име Том Уайт. Заедно те създават екип следователи под прикритие, които започват да разкриват един от най-смразяващите заговори в американската история.

Имайте предвид, че нито Скорсезе, нито Дикаприо, нито Де Ниро са сигурни, въпреки че и тримата „сериозно обмислят” проекта (не очаквайте обаче Дикаприо отново да играе Хувър). Разбира се, „сериозно обмислят” често се чува от Холивуд и доста потенциални хитове (и/или шедьоври) така и не виждат бял свят. Също така, винаги заетият Скорсезе, чийто последен филм „Мълчание” доста се хареса на голяма част от екипа ни, подготвя и „The Irishman” с Де Ниро и „The Devil In The White City” с Дикаприо (и двата проекта с неизвестен в момента статут). Останалите предстоящи заглавия на двамата актьори няма да споменаваме, че ще ни свърши мастилото… Ако обаче се чудите кой е Дейвид Гран – по негов роман е „The Lost City of Z” с Чарли Хънам и Робърт Патинсън, който точно се завъртя по американските кина.

Ще ви държим в течение с развитието на проекта, ако има такова.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments