Няма не искам, няма недей. Поредицата „Бързи и яростни” е по-популярна от всякога – миналата седмица, още със стартирането си „Бързи и яростни 8” подобри рекорда за най-голям световен дебют с 531,9 млн. долара (общите му резултати до момента са 689,9 млн. за няма и седмица) – и от Universal нямат никакво намерение да спират да доят златната кокошка. И понеже планът е поредицата да завърши след още два филма с част 10 или поне така продължава твърди продуцентът Нийл Х. Мориц (лично ние не вярваме), от студиото се ориентират към “разширяване на вселената” със „spin-off”, включващ двама от най-колоритните герои.

Deadline съобщава, че проектът е още в доста ранен етап, но Universal имат намерение да съберат в самостоятелен филм героите на Дуейн „Скалата” Джонсън и Джейсън Стейтъм –  Люк Хобс и Декард Шоу, които общо взето бяха най-хубавото нещо в „Бързи и яростни 8”. Идеята е филмът да стане готов преди „Бързи и яростни 9” да излезе по кината, като сценария ще напише основният сценарист и продуцент на поредицата от третата част „Токио Дрифт” насам – Крис Морган. Споменава се, че Хобс и Шоу ще обединят сили в борбата с опасен противник, а Variety добавят, че това може да е героинята на Чарлийз Терън Сайфър.

Включването на Терън в картинката според някои хвърля съмнение върху посоката, в която отива „Бързи и яростни”, защото в светлината на събитията от последния филм става ясно, че Сайфър стои зад проблемите на Дом и „семейството” му през последните три филма и се очаква тя да се завърне в следващите два (или поне един) филм, за да се приключи цялата арка. Лично ние не виждаме как едното пречи на другото, но дори и да беше така, отдавна сме спрели да търсим някаква логика в развитието (а и всичко останало) на тази поредица.

Не ни пука особено какво точно ще се случи в крайна сметка, но ако вземе, че стане филм със Скалата и Стейтъм като Хобс и Шоу (със или без Терон), ще му хвърлим едно око от професионално любопитство. Или ако вземем да си помислим, че светът е чудесно място и в него се прави само качествено киноизкуство, и имаме нужда от нещо да ни приземи в реалността.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Няма стига. Хората се кефят 🙂 Особено в Китай